Sådan tørrer du tøjet billigere

Tøj på tørresnoren kan godt blive tørt i frostvejr

Du kan spare mange penge i strøm, hvis du tørrer dit tøj udenfor.

Du kan nærmest tørre tøjet ude det meste af året. Det sparer dig for en masse penge, det skåner miljøet og forbedrer dit indeklima.

Bladet Samvirke anslog i en artikel tidligere, at du kan spare op til 1.500 kroner om året på at tørre dit tøj udenfor frem for at bruge en tørretumbler.

Hvor meget du helt præcist sparer, afhænger selvfølgelig af den tørretumbler, du har hjemme hos dig. Energistyrelsen vurderer, at det koster 6 kroner for hver maskinfuld at tørre tøjet i en tumbler med energimærket A. Det koster kun bare 2 kroner i en A+++ maskine.

Led efter tør luft

Det virker ligetil at tørre tøjet ude på en varm sommerdag med strålende solskin. Men det afgørende er ikke bare varmen men faktisk, hvor megen fugt der er i luften.

Du skal altså på jagt efter tør luft,  når du vil tørre tøjet ude med mest held.

DMI har faktisk undersøgt, hvor ofte du kan tørre tøjet udenfor. Medarbejderne anslår, at to af tre dage om året er helt optimale.

Det svarer til 244 dage om året, hvor du sagtens kan bruge din gratis tørresnor og det danske vejr.

Vind er vigtig

Ud over luftfugtigheden er vinden vigtig. Vinden fjerner fugten fra overfladen af tøjet, når fugten begynder at fordampe.

Hvis luftfugtigheden er lav i blæst, kan du sagtens hænge tøjet ud. Også i  frostvejr. Selv om tøjet i starten bliver stift af frosten, kan iskrystallerne i tøjet sagtens optages i luften.

Hvis vejret ikke er til at hænge tøjet ud, er det bedste at bruge tørretumbleren. Hæng ikke tøjet indendørs af hensyn til indeklimaet.

Hvis du absolut vil tørre indendørs, så sørg for at lufte godt ud bagefter.

Først publiceret: 13. januar 2022
Artiklen er sidst opdateret 19. februar 2022 kl. 12:09

Se, hvad vi ellers skriver om: