Hvad gør du, hvis du har ekstra affald?

Masser af gavepapir og æsker fra juleaften, julefrokoster eller nytårsfest giver en del ekstra affald. Men hvad gør du, når du har mere affald, end skraldespanden kan rumme?

Ordninger for ekstra affald er forskellige fra kommune til kommune.

Klistermærkeordning

Nogle kommuner har en klistermærkeordning, hvor du kan købe mærkater, som du skal klistre på din egen, ekstra affaldssæk. Sækken med mærket, stiller du blot ved siden af din normale affaldsbeholder til næste tømning.

Ekstra affaldssæk

Andre kommuner tilbyder, at du kan købe en ekstra affaldssæk, som du fylder med dit ekstra affald og stiller ved siden af din normale affaldsbeholder til næste tømning.

Hvad koster det at komme af med ekstra affald?

Mærkater eller en ekstra sæk koster typisk mellem 25 og 50 kroner stykket alt efter, hvilken kommune du bor i.

Hvor skal jeg henvende mig?

I nogle kommuner kan du bestille sække eller mærkater på kommunens hjemmeside, hos andre skal du købe dem hos for eksempel Borgerservice, på biblioteket eller genbrugspladsen.

Normalt må du ikke aflevere dagrenovation på genbrugspladsen, men på enkelte genbrugspladser er der opstillet særlige containere, hvor du selv kan aflevere dagrenovation i en særlig ekstra sæk, du skal købe forinden.

Tjek din kommunes hjemmeside for detaljer om ordningen, der hvor du bor.

Det er ikke alle kommuner, der har affaldssortering. Tjek på din kommunes hjemmeside. Har din kommune ikke affaldssortering, kan du benytte de bobler, der ofte står dér, hvor du læsser flasker og papir af. I det hele taget er det en god idé at sortere gavepapir fra i julen og samle det for sig.

Bolius - få gratis råd om din bolig

SeniorNews samarbejder med Videncentret Bolius, der er en uvildig nonprofitorganisation, der har til formål gøre danskerne klogere på deres bolig.

Videncentret Bolius sælger ikke produkter eller tjenester, men formidler gratis rådgivning og inspiration om alt fra vedligeholdelse af hus og have til energirenovering, økonomi og godt naboskab.

Foreningen Realdania ejer Videncentret Bolius, og hvert år får over en million brugere hjælp, råd og inspiration.

Først publiceret: 25. december 2021
Artiklen er sidst opdateret 19. december 2022 kl. 12:38

Se, hvad vi ellers skriver om: