Giv os vores toiletbørste-navn tilbage, IKEA

IKEA giver det svenske turistråd store SEO-problemer. Når man googler mange svenske stednavne, så ender man nemlig med at læse om IKEAs produkter.

Bolmen er navn på både et smukt naturområde i Sverige, men altså også IKEAs efterhånden ikoniske toiletbørste.

Svenskerne vil have retten på navnet tilbage på deres 10. største sø, Bolmen, som mange i dag identificerer med IKEAs efterhånden berømte billige toiletbørste til 10 kroner.

Det er det svenske turistråd, der er på en lidt speciel mission. Nemlig at sætte et af landets mest velrenommerede virksomheder lidt på plads uden at gøre dem alt for sure.

IKEA giver nemlig Sverige og især turistrådet store SEO-problemer, fordi når turister googler rigtig mange svenske stednavne, så ender de med at få et link til et af IKEAs produkter.

Gimmick i 60 år

Det svenske turistråds morsomme kampagne ved Bolmen sø i Småland.

IKEA har nemlig som en gimmick, siden virksomheden blev etableret i 1943, givet deres mange, mange tusinde møbler, lamper og dimser af enhver slags svenske stednavne. Der er ikke den sø, by, kommune eller lokalitet, hvis navn ikke er blevet sat på en IKEA-stol, pære, tæppe, toiletbørste (!) eller tape-rulle.

Det giver sig nu udslag i, at når turister tænker på at besøge naturen omkring Bolmen i det sydvestlige Småland, og googler navnet, ja, så ender de på en omtalt af IKEAs toiletbørste, Bolmen, til 10 kroner i stedet for en bjergtagende ø i Sverige.

Det svenske Turistråd har derfor med et glimt i øjet iværksat kampagnen “Opdag originalen”, hvor de har gjort en dyd ud af en nødvendighed. De opfordrer turister til at se “originalen”, der ligger bag de mange IKEA-navne. En sjov måde at få turister til at besøge måske lidt ukendte steder i Sverige.

Sloganet for Bolmen søen “Mere end en IKEA børste” blev afsløret på en stor plakat ved den smukke sø i Sverige forleden, og blandt de andre 21 IKEA-navne, som det svenske turistråd også kaster lys på er at Norberg er mere end et foldebord fra IKEA, men også et skisportsted i Sverige, ligesom Mästerby ikke kun er en IKEA trappestige, men også en middelalderby i Sverige.

Først publiceret: 12. december 2021
Artiklen er sidst opdateret 28. februar 2022 kl. 13:18

Se, hvad vi ellers skriver om: