Folkepension: Coronahelte slipper for modregning

Aftale sikrer, at pensionister slipper for modregning, hvis de selv - eller ægtefælle - har haft coronarelateret arbejde. Du skal dog selv søge. Se hvordan her

Det skal ikke koste på folkepensionen, at pensionister eller ægtefæller har givet den en ekstra skalle som poder, jobbet med smitteopsporing eller anden corona-relateret arbejde under pandemien.

Det har regeringen og forligspartierne bag finansloven aftalt.

“Mange har taget ekstra vagter i kampen mod covid-19. Det har gjort en vigtig forskel. Derfor skal vi undgå, at personer, der netop tager en ekstra tørn for fællesskabet, bliver straffet økonomisk, fordi de samtidig modtager pension eller har en partner der modtager pension,” siger fungerende beskæftigelsesminister Mattias Tesfaye til Faglige Seniorers nyhedsbrev.

Forlænger ordning

Aftalen er en forlængelse af den eksisterende ordning, der stod til at udløbe til nytår.

Ordningen betyder, at der ikke sker modregning i pension som følge af covid-19 relateret arbejdsindtægt til og med 2022.

“Jeg er rigtig glad for, at vi med finanslovsaftalen nu forlænger ordningen til og med 2022. Det kan forhåbentlig skabe større tryghed og minimere de økonomiske barrierer for om man ønsker at gøre en ekstra indsats,” siger Mattias Tesfaye om aftalen, der har opbakning fra forligspartierne SF, Radikale Venstre, Enhedslisten, Alternativet og Kristendemokraterne.

Regeringen har foreslået, at modregning som følge af partners arbejdsindkomst helt afskaffes permanent for folke-, senior- og førtidspensionister. Det indgår som en del af drøftelserne med Folketingets partier om et øget arbejdsudbud, men er ikke med i Finansloven for 2022.

Sådan undgår du modregning

Har du haft/har du coronarelateret arbejde? Så se her, hvad du skal gøre for at undgå modregning.

Hvad er corona-relateret arbejde?

Eksempler på corona-relateret arbejde:

Smitteopsporing
Testarbejde
Vaccinationer
Behandling, pleje og omsorg af patienter, plejehjemsbeboere og beboere i botilbud
Transport af mink og vacciner
Produktion af værnemidler

Hvad betragtes ikke som corona-relateret arbejde?

Arbejde uden relation til corona-situationen er ikke omfattet af reglerne.

Det gælder for eksempel arbejde i virksomheder, der generelt har oplevet øget efterspørgsel - for eksempel mad til take-away, sommerhusudlejning og håndværkere med videre.

Kilde: Udbetaling Danmark

 

 

Først publiceret: 10. december 2021
Artiklen er sidst opdateret 28. februar 2022 kl. 13:19

Se, hvad vi ellers skriver om:

og