Influenza: Frygt for vinter med mange alvorligt syge

De første danskere ramt af influenza. Sundhedsstyrelsen er bekymret for en vinter med mange syge og opfodrer: Bliv vaccineret.

Så har de første danskere lagt sig med influenza.

Det er meldingen fra Sundhedsstyrelsen, der nu kraftigt opfodrer alle sårbare personer til at få foretaget en influenzavaccination.

”Vi vil meget gerne have så mange som muligt vaccineret, før influenzasæsonen for alvor tager fart,” siger enhedschef og overlæge Bolette Søborg fra Sundhedsstyrelsen, der er urolig for antallet af syge de kommende måneder.

”Vi er på vej ind i en vinter, hvor vi er meget bekymrede for, at mange bliver syge – og også alvorligt syge – af de infektioner, der er i omløb. Vaccination mod influenza er med til at forebygge alvorlig sygdom hos sårbare personer. Hvis færre bliver alvorligt syge, kan vi aflaste vores sundhedsvæsen i en tid, hvor det oplever et stort pres,” siger hun.

Hidtil er godt en million danskere blevet vaccineret mod influenza. Hovedsagelig plejehjemsbeboere og den ældre befolkning.

Derimod er de kronisk syge og sårbare, børn i alderen 2-6 år og sundheds- og plejepersonale stadig langt fra Sundhedsstyrelsens ønskede mål om tilslutning.

Ældre over 65 år er blandt de grupper, der kan blive vaccineret gratis.

Først publiceret: 7. november 2021
Artiklen er sidst opdateret 3. december 2021 kl. 11:17

Se, hvad vi ellers skriver om: