Forfattere til champagne hos dronningen

Dronningen er hovedperson i ikke mindre end fire bøger, der udkommer i anledning af hendes 50 års jubilæum

Dronningen blev fredag præsenteret for bogen "Kongehuset - på arbejde for Danmark", der er skrevet af Gitte Redder og Karin Palshøj. I alt 4 bøger er i denne uge udgivet i anledning af majestætens 50 års jubilæum. Foto: Kongehuset/Facebook/Twitter

I denne uge har der været premiere på ikke mindre end 4 bøger, der alle har det til fælles, at de har dronning Margrethe som hovedperson.

Anledningen til de mange bogudgivelser er naturligvis, at det til januar er 50 år siden, at hun blev udnævnt til dronning.

Og så falder julen jo så fint lige før, så mon ikke der er en pakke eller flere i de danske hjem med en bog om dronningen under træet i år?

Dronningen selv har dog allerede bøgerne på reolen, For i denne uge blev samtlige 4 bogudgivelser overrakt majestæten.

Der er tale om bøgerne “Undervejs”, “Monark og menneske”, “Kongehusets Julekalender – Nissernes Danmarkskort” og “Kongehuset – på arbejde for Danmark”.

Champagne og kransekage

“Champagne og kransekage hos Dronningen. I dag overrakte Lars Sandahl Sørensen, CEO i Dansk Industri DI, sammen med Karin Palshøj og jeg en gave til majestæten. Bogen ‘Kongehuset – På arbejde for Danmark’ fletter 50 års verdenshistorie sammen med Dronning Margrethes 50 år som monark og beskriver, hvordan den kongelige familie har bidraget til at sætte danske værdier og dansk erhvervsliv på verdenskortet,” fortæller journalisten Gitte Redder glædesstrålende på Facebook.

Hun er sammen med journalist Karin Palshøj forfatterne bag bogen “Kongehuset – på arbejde for Danmark”, der udkommer om en uge på dansk – og i januar på engelsk med titlen ‘Royal Denmark’.

Bogen omhandler den kongelige families rejser og statsbesøg gennem de seneste 50 år og giver et indblik i, hvordan dronningen og den kongelige familie arbejder for dansk erhvervsliv og danske interesser i udlandet.

Barndom, ungdom og rejser

Onsdag kunne forfatteren Tom Buk-Swienty præsentere dronningen for bogen “Undervejs”.  I bogen fortæller dronningen om sin barndom og ungdom frem til kroningen 14. januar 1972.

Samme dag var forfatter Thomas Larsen hos dronningen og præsentere sin bog “Monark og menneske”.

Bogen gør status over dronning Margrethes 50 år som monark gennem en række mennesker, er har et fagligt eller nært forhold til majestæten.

Først publiceret: 29. oktober 2021
Artiklen er sidst opdateret 3. december 2021 kl. 11:10

Se, hvad vi ellers skriver om:

og