Stigende smitte bekymrer ældreorganisation

Stigende smittetal får nu Faglige Seniorer til at opfodre medlemmerne til igen at bruge sprit, mundbind og holde afstand.

Landsformand Ole Ibsen opfodrer Faglige Seniorers 230.000 medlemmer til at finde de gamle corona-dyder frem igen. Foto: Søren Zeuth.

De stigende smittetal og forværringen i corona-epidemien bekymrer Danmarks næststørste ældreorganisation Faglige Seniorer.

Landsformand Ole Ibsen opfordrer organisationens 230.000 medlemmer til igen af gøre brug af de corona-dyder, der var gældende for kun få måneder siden. Af hensyn til deres eget helbred og sikkerhed.

”Sprit af, brug mundbind og hold afstand,” lyder det fra Ole Ibsen til sine medlemmer, der alle er seniorer på 60 år og derover.

”Den stigende smitte i samfundet bekymrer. Vi ved, at de ældste er sårbare og vi ved, at selv om de fleste er vaccinerede, så er risikoen for at blive smittet til stede. Derfor opfordringen til at tænke sig om og gøre ekstra ud hygiejnen,” siger Ole Ibsen.

Han tilføjer, at opfordringen til medlemmerne både gælder ved aktiviteter i Faglige Seniorers mange lokale afdelinger og klubber, men også helt generelt.

Flere end 1.000 smittede om ugen

Sundhedsmyndighederne har indtil nu ikke taget skridt til at skærpe indsatsen mod coronasmitte, selv om epidemien de seneste uger er forværret.

Det seneste kontakttal er beregnet til 1,2 i denne uge, oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke.

Tirsdag blev yderligere 1253 personer testet positive. Det er syvende dag i træk med flere end 1000 smittetilfælde.

Ekspert: Behov for restriktioner

Professor emeritus i infektionssygdomme Eskild Petersen vurderer ifølge Ritzau, at myndighederne allerede nu skal begynde at se på restriktioner, der kan holde smitten nede.

Eskild Petersen nævner mundbind i offentlig transport og supermarkeder og coronapas, når man for eksempel går på restaurant eller diskotek.

Hvad er din holdning?

Smitten stiger og corona-epidemien forværres. Bør der efter din mening igen indføres corona-restriktioner? Din holdning er velkommen på Faglige Seniorers Facebook-side.

Først publiceret: 26. oktober 2021
Artiklen er sidst opdateret 3. december 2021 kl. 11:06

Se, hvad vi ellers skriver om:

og