Top 10: Her bliver husene solgt hurtigst

Her er de 10 kommuner, hvor det er nemmest at sælge sin bolig.

Det kan gå hurtigt med at få solgt huset, hvis du bor i forstadskommuner tæt på København.

Et par måneder.

Så hurtigt går det at sælge en bolig, hvis du er så heldig at bo i en kommune med den korteste såkaldte liggetid.

Det er ikke overraskende kommuner omkring København, hvor det i Herlev tager i gennemsnit 52 dage, før der er nye ejere.

Bor du på Læsø, som er den kommune med den længste liggetid, kan der gå op til to år.

Her tager det nemlig gennemsnitlig 598 dage, før ”Solgt” skiltet kan sættes op, viser friske tal fra boligsiden Boliga, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har analyseret.

Forstæder i høj kurs

Ifølge Nybolig skyldes de markante forskelle i liggetider især kommunale forskelle i boligudbud, demografi og infrastruktur.

”København og de øvrige storbyer har mange flere arbejdspladser og uddannelsessteder end byer i landets yderkommuner. Det gør, at efterspørgslen efter boliger her er større, og at liggetiderne derfor er lavere, siger pressechef i Nybolig, Alexander Falck Winther

Flere analyser peger dog i retning af en fornyet interesse for livet uden for storbyerne, hvilket især er blevet styrket under coronanedlukningen, oplyser han.

”Forstæderne er kommet i højere kurs blandt landets boligkøbere. Derfor bliver det interessant at se, om det kan rykke ved balancen mellem liggetiderne i land og by”, siger Alexander Falck Winther.

Alle i nærheden af København

De ti danske kommuner med den korteste gennemsnitlige liggetid ligger alle i nærheden af København, og her sælges boligerne i gennemsnit på mellem 52 og 71 dage.

Top 10: Danske kommuner med kortest liggetid (ejerboliger)

Herlev: 52 dage
Rødovre: 56 dage
Vallensbæk: 58 dage
Egedal: 62 dage
Furesø: 63 dage
Frederiksberg: 65 dage
Glostrup: 68 dage
Albertslund: 71 dage
Greve: 71 dage
Brøndby: 71 dage

I opgørelsen dækker ejerboliger over villaer, rækkehuse, ejerlejligheder, villalejligheder, fritidshuse og landejendomme. Kilde: Boliga.

 

 

Først publiceret: 25. oktober 2021
Artiklen er sidst opdateret 3. december 2021 kl. 11:05

Se, hvad vi ellers skriver om:

og