Myndighed advarer mod døde vilde fugle: Rør dem ikke

Ny sæson med fugleinfluenza står for døren. Fødevarestyrelsen opfordrer borgere til at tippe om fund af døde fugle: "Undlad at røre ved dem", lyder advarslen.

Fund af fugleinfluenza i vilde fugle i Vadehavet tyder på, at en ny sæson for fugleinfluenza står for døren.

I både den danske og tyske del af Vadehavet har myndighederne de seneste dage fundet vilde fugle, som er konstateret smittet med en meget smitsom fugleinfluenza. Myndighederne i mange andre europæiske lande samt Israel og Rusland har den seneste tid rapporteret om lignende fund.

Tip om døde fugle

Fødevarestyrelsen forventer derfor, at efterårets fugletræk igen i år vil medføre smittespredning blandt de vilde fugle.

“Vi vil gerne have hjælp til at overvåge udviklingen, så vi opfordrer borgere, som finder døde eller syge fugle i naturen, til at tippe os om fundet via app’en “Fugleinfluenza Tip” eller via Fødevarestyrelsens hjemmeside. Vi er specielt interesseret i at få oplysninger om fund, hvor der er flere døde ænder, gæs, svaner eller måger på ét sted. Og fund af enkelte døde rovfugle og kragefugle’, siger Tim Petersen.

Kan smitte mennesker

Fugleinfluenza kan være dødelig for tamfugle, og den kan smitte til mennesker.

Risikoen for alvorlig infektion hos mennesker betragtes dog som relativt lav. Man bør dog undlade at røre døde vilde fugle.

Hent appen

Hent appen “Fugleinfluza Tip” her:

Klik her, hvis du har android

Klik her, hvis du har IPhone

 

 

Først publiceret: 23. oktober 2021
Artiklen er sidst opdateret 3. december 2021 kl. 11:04

Se, hvad vi ellers skriver om: