Norge: 75-årigt kærestepar var blandt ofrene

Den 37-årige gerningsmand, Espen Andersen Bråthen, gennemgår i øjeblikket en større psykiatrisk undersøgelse.

Fire kvinder og en mand mistede livet, da gerningsmand i den lille norske provinsby Kongsberg gik til angreb med blandt andet bue og pil.

Onsdag aften tog den 37-årige gerningsmand, Espen Andersen Bråthen, livet af fire kvinder og en mand, da han i den lille norske provinsby Kongsberg gik til angreb med blandt andet bue og pil.

Lørdag valgte politiet at sætte navn på ofrene, der alle boede på samme gade i lokalområdet – Hyttegata. Det skriver mediet VG.

Blandt dem var kæresteparret Liv Borge og Gunnar Erling Sauve, der begge blev 75 år. Begge beskrives af mediet som udadvendte og imødekommende mennesker.

Gunnar Erling Sauve havde en lang karriere som landinspektør bag sig, men trak sig i 2015, skriver Drammens Tidende ifølge VG. Liv Borge arbejdede stadig i en kunstforening.

Blandt de dræbte var også 52-årige Andréa Meyer.

Hun var musiker og gik under navnet Nebelhexe. Ifølge musikjournalisten Didrik Søderlind satte hun især sit præg på undergrundsmusikken.

– Og hun havde fanskarer over hele verden, lyder det.

Derudover skrev hun bøger om hedenskab, som hun ifølge journalisten bekendte sig til.

Også Gun Marith Madsen på 78 år og 56-årige Hanne Merethe Englund mistede livet under angrebet onsdag.

Gun Marith var en lokal kunstner. Hun havde ikke blot udstillinger i lokalområdet, men også rundt om i Norge. Som kunstner gik hun under aliasset “Gun Mads”, skriver VG.

Hanne Merethe Englunds nærmeste beskrev hende som en kunstnerisk kvinde. Hun var indehaver af et galleri, hvorfra hun også solgte keramik.

I galleriet var der tilsyneladende ingen faste åbningstider, hvorfor folk blot skulle banke på, når de ville på besøg, skriver det norske medie.

I øjeblikket er myndighederne i gang med en omfattende psykiatrisk undersøgelse af gerningsmanden, Espen Andersen Bråthen.

Han har erkendt de faktiske forhold i sagen, men har ikke kendt sig skyldig i at have begået noget ulovligt.

Først publiceret: 17. oktober 2021
Artiklen er sidst opdateret 3. december 2021 kl. 10:59

Se, hvad vi ellers skriver om:

og