Dronningen fejrer sin far med nyt billede

I anledning af 100 året for en ung kronprins Frederik kom i flåden i 1921, lagde dronningen et "nyt" billede af sin far på Instagram.

Det nye billede af en meget ung kronprins Frederik i flåden.

Et særligt jubilæum fandt sted i går den 20. september. For på denne dag var det præcis 100 år siden, at Frederik 9. indledte en karriere som søofficer i den danske flåde. ⁣I den anledning fik dronningen lagt et helt “nyt” billede af sin far op på Kongehusets Instagram-profil.

Kong Frederik 9., der på dette tidspunkt i 1921 var kronprins, brød med karrierevalget en lang tradition i Kongehuset ved at uddanne sig i Søværnet frem for i Hæren.

Kronprinsens interesse for søen blev lagt, da Kronprins Frederik som barn vaskede dæk på kongeskibet Dannebrog.

Elskede flåden

Som søofficer var den senere kong Frederik 9. værdsat af sine kolleger. Både som en dygtig officer, der førte sit skib med sikkerhed og ledte mandskabet med respekt og tillid, men også som en afholdt person, der havde en ligefrem facon og et godt humør. ⁣

I 1947 blev Frederik 9. Danmarks konge. Derfor sluttede karrieren i Søværnet også dér, men livet igennem holdt kongen kontakten til gamle venner i flåden. Derudover nød Kongen også at tage kommandoen om bord på Kongeskibet Dannebrog – og når kongen var ombord, foregik Frederik 9.s foretrukne morgenbad med en spuleslange på dækket.⁣
Derudover var Frederik 9. den første danske konge siden Christian 4., der kunne føre et skib. ⁣

Foto: Hendes majestæts dronningens håndbibliotek, Kongernes Samling.

Først publiceret: 21. september 2021
Artiklen er sidst opdateret 3. december 2021 kl. 10:38

Se, hvad vi ellers skriver om: