1. oktober må hunden være løs på stranden igen

Fra fredag i næste uge må hunde igen gå uden snor på de danske strande. Men selvfølgelig kun hvis man har fuld kontrol over sin hund.

Fredag i næste uge kan hunden igen slippes løs på stranden.

Om halvanden uge må du igen slippe din hund løb på stranden og gå en dejlig tur i sandet og tangen med din hund på de danske strande.

Naturstyrelsens retningslinjer siger, at hunden som udgangspunkt skal være i snor, da der mange steder i Danmark også tages hensyn til andre arter.

Men i vinterhalvåret mellem oktober og marts må man slippe hunden løs på de fleste danske strande, hvilket kan være til stor glæde for hunden.

– Stranden er et populært sted at give sin hund nye oplevelser og masser af motion. Det er dog vigtigt at have fuld kontrol over hunden, da en løs og ukontrolleret hund stresser de vilde dyr langs kysten og kan også skræmme andre strandgæster, fortæller Jens Jokumsen, familiedyrschef hos Dyrenes Beskyttelse.

Derfor er det altid vigtigt, at hunden er trænet til at komme, når den får signal på at komme på plads.

Tjek din lokale strand

Hunde må ikke være løse i naturen, fordi de kan stresse det vilde dyreliv eller i værste fald jage det væk fra dets territorie. Der er derfor stadig kyster – efter 1. oktober – hvor reglen om, at hunde må løbe fri, ikke gælder. Derfor skal man holde øje med den lokale skiltning omkring løse hunde på sin strand.

Naturstyrelsen har mere end 200 etablerede hundeskove rundt omkring i Danmark. I hundeskovene må hunde altid løbe uden snor, men de specifikke regler for skovene er fastsat af grundejeren. Tjek derfor altid den lokale skiltning ved både strande og hundeskove, inden den firbenede ven slippes løs.

Hent app’en Hundeskove

For en komplet oversigt over hundeskove, kan man hente app’en ”Hundeskove”, som samler alle i Danmark.

Kilde: Dyrenes Beskyttelse

Med hunden på stranden

I sommerhalvåret, fra april til og med september, skal hunde være i snor på stranden. I vinterhalvåret, fra oktober til og med marts, må hunde derimod være løs på stranden, men kun hvis den ikke risikerer at forvolde andre skade.

På en række strande er det dog helt forbudt at medtage hunde – læs derfor altid den lokale skiltning.

Læs mere om reglerne for hunde i naturen på Naturstyrelsens hjemmeside.

Kilde: Naturstyrelsen

Først publiceret: 20. september 2021
Artiklen er sidst opdateret 3. december 2021 kl. 10:37

Se, hvad vi ellers skriver om:

og