Flere cirkuselefanter på pension i DK

Gammel svensk elefanthun er flyttet ind på den nye Elefantslette i Knuthenborg Safaripark, og er blevet slyngveninder med den gamle danske cirkuselefant Lara.

En svensk cirkuselefant er flyttet ind sammen med de danske cirkuselefanter i Knuthenborg.

Sidste sommer rykkede Danmarks fire pensionerede cirkuselefanter endelig ind på Elefantsletten i Knuthenborg Safaripark. Og nu har cirkuselefanten Lara fået en ny hjerteveninde i form af den nyligt tilkomne svenske elefant N’Yoka.

“I 2020 flyttede Danmarks sidste cirkuselefanter ind på Elefantsletten i Knuthenborg Safaripark, og Dyrenes Beskyttelse opnåede en stor sejr for at forbyde vilde dyr i cirkus,” skriver Dyrenes Beskyttelse og fortsætter:

“Danmarks pensionerede cirkuselefanter fik i sommer et nyt familiemedlem, da den svenske elefant N’Yoka flyttede ind på Elefantsletten i Knuthenborg Safaripark. N’Yoka var på sine ældre dage blevet bange for tyrene og kalvene i sin egen elefantflok, og trak sig derfor fra fællesskabet.”

Fik ny chance

N’Yoka fik en ny chance, da hun flyttede ind hos Danmarks pensionerede cirkuselefanter. Hunelefanter, der lever ude i naturen, lever i familieflokke og derfor er de sammen med elefanter, de kender. Men det er noget andet i en safaripark.

“Når vi sætter elefanter sammen i fangenskab, kan vi aldrig vide, hvordan det går. Men sammen med Knuthenborg Safaripark har vi designet et elefantanlæg, hvor elefanterne kan udfolde sig så naturligt som muligt. Her har de masser af plads, de kan være tæt på hinanden eller gå væk fra hinanden, og det er dejligt at se, at det fungerer,” siger biolog i Dyrenes Beskyttelse, Anne Sofie Meilvang.

Får ny slyngveninde

Indretningen af Elefantsletten virker helt efter hensigten, for N’Yoka er nemlig blevet slyngveninder med Lara fra Cirkus Arena. De to spiser sammen, går rundt på sletten sammen, rører ved hinanden med snablerne og går ned og drikker vand sammen.

“Det betyder meget for elefanternes velfærd at have en god ven. Elefanter er ligesom mennesker sociale dyr, og det er helt forkert, hvis de går alene. For deres velfærd er det altafgørende, at de kan gå sammen med andre elefanter, som de er trygge med og har det godt sammen med”, siger Anne Sofie Meilvang.

Ifølge Dyrenes Beskyttelse kræver det et match mellem personligheder, når elefanter skal finde sig en ven

“Elefanter har komplekse sociale færdigheder, og forskellige personligheder. De er forskellige fra elefant til elefant, så når en elefant skal vælge en ven, skal personlighederne passe sammen. Præcis som med os mennesker”

Først publiceret: 12. september 2021
Artiklen er sidst opdateret 3. december 2021 kl. 10:30

Se, hvad vi ellers skriver om: