Pensionister kan nu få mimrekortet med posten

Mimrekortet til bus, tog og metro kan nu fås i abonnement og pensionister kan få det tilsendt med posten. Ordningen er blevet til efter forslag fra Faglige Seniorer.

Det bliver nu lettere for pensionister at forny deres pensionistkort til rejser med bus, tog og metro på Sjælland og øerne.

DOT – Din Offentlige Transport – har etableret en ny abonnementsordning for pensionistkortet, der betyder, at pensionistkortet fremover kan sendes med posten og er klar til brug, inden det gamle kort udløber.

Dermed kan pensionister automatisk få fornyet pensionistkortet og slippe for selv at skulle sørge for det hver tredje måned.

”For alle er det ikke altid lige nemt selv at skulle forny kortet, og med en abonnementsordning har man nu muligheden for at vælge den løsning, der passer en bedst” siger sekretariatschef i DOT, Rune Jon Jensen.

Det er det såkaldte værdiindlæg til pensionistkortet – også kendt som mimrekortet – som sendes med posten. Værdiindlægget er den del af pensionistkortet, der viser de valgte zoner og gyldighedsperioden.

Faglige Seniorer: Nemt og trygt

Den nye ordning er blevet til efter ønske fra en ældre- og handicaporganisationer og forslag fra Faglige Seniorer.

Her er direktør Palle Smed tilfreds med, at der er taget hensyn til seniorernes behov.

”Det har været svært for mange at forny kortet, fordi billetsalg er lukket på mange stationer. Andre føler sig utrygge. Det kan også være en hindring at skulle bestille på nettet. Men mulighed for at oprette en abonnementsordning og levering med posten bliver det nemt og trygt,” siger Palle Smed.

Sådan fungerer det

Abonnementet kan oprettes i forbindelse med køb eller fornyelse af pensionistkort på DOTs hjemmeside dinoffentligetransport.dk og skal bestilles senest 10 dage før det nye pensionistkort skal være gyldigt. Kortet kan tidligst bestilles to måneder før det skal træde i kraft.

Pensionistkortet kan som hidtil købes til tre sammenhængende zoner, til én eller to storzoner eller til hele DOTs område på Sjælland og øerne og kan erhverves af alle der er fyldt 66,5 år eller er førtidspensionister.

Det er også muligt fortsat at købe og forny pensionistkortet på DOTs hjemmeside eller i et lokalt salgssted, hvis man ønsker det.

Et abonnement kan altid opsiges senest 10 dage, inden det aktive pensionistkort udløber.

Pensionistkort eller rejsekort

Pensionistkort koster for tre måneder mellem 630 kroner og 1.780 kroner – alt efter hvor mange zoner, der gælder.

Hvis man som pensionist kun rejser en gang imellem og i forskellige områder kan det være en fordel at købe et rejsekort personligt med kundetypen pensionist.

Hvad mener du?

Er det en god ide med pensionistkort i abonnement, så det bliver sendt automatisk med posten hver 3. måned? Du er velkommen med din mening på Faglige Seniorers Facebook-side.

Først publiceret: 30. juni 2021
Artiklen er sidst opdateret 3. december 2021 kl. 9:41