Se de officielle billeder: Prins Christian endelig konfirmeret

Den 15-årige prins Christian er netop - med et års forsinkelse- blevet konfirmeret i Fredensborg Slotskirke, og her blev det afsløret, at den unge mand er vokset både dronningen samt sine forældre over hovedet.

Det var svært at sige om det var konfirmanden, den 15-årige prins Christian, eller hans stærkt troende farmor, dronning Margrethe, der smilede allermest, da de trådte ud på havetrappen på Fredensborg Slot, efter den unge mand var blevet konfirmeret.

Prins Christian omgivet af sin store familie lige efter konfirmationen på de officielle billeder. Foto: Franne Voigt.

Prins Christian var en høflig ung mand og tilbød sin efterhånden lidt dårligt gående 81-årige farmor, dronning, en støttende hånd, da de fulgtes ned af havetrappen.

Prinsen, der er nummer to i arverækkefølgen, har fået udskudt sin konfirmation et år på grund af corona-epidemien, men nu skulle det være, også selv om der kun måtte være 25 gæster med i kirken.

Med i mit hjerte

Prins Christian blev spurgt om han var ked af at hans store udenlandske familie ikke kunne deltage i konfirmationen på grund af corona-restriktionerne.

“De er med i mine tanker og i mit hjerte”, sagde prins Christian og tilføjede, at det var gået rigtig godt i kirken, hvor blandt andet et pigekor havde sunget.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary var tydeligt stolte af deres ældste søn, prins Christian. Foto: Franne Voigt.

Efter fotograferingen gik familien over til kronprinsparrets sommerbolig, Kancellihuset, hvor der var arrangeret frokost for det 25 personer store selskab. Og mon ikke der også blev holdt en konfirmationsfest med konfirmandens venner senere på dagen.

Konfirmeret alene

Der er tradition i kongehuset for, at de kongelige bliver konfirmeret alene, men konfirmationsritualet i kirken er magen til det som alle konfirmationer oplever.

Efter konfirmationen stillede den kongelige familie op til fotografering på have trappen bagpå slottet.

På grund af corona-restriktionerne deltog prins Christians udenlandske gud-forældre og udenlandske familie ikke i konfirmationen. Det drejer sig om hans onkel og tante, prins Joachim, prinsesse Marie og deres to yngste børn, prins Henrik og prinsesse Athena, samt ikke mindst gudforældrene, den svenske kronprinsesse

Victoria, det norske kronprinspar samt eks-kronprins Pavlos af Grækenland (eks-dronning Anne-Maries søn, red.) Heller ikke kronprinsesse Marys australske og engelske familie deltog i prins Christians store dag.

Favorit-fætrene med

Til gengæld deltog prins Christians to favorit-fætre, prins Nikolai og prins Felix. Sammen med dronning Margrethe var de tre det eneste familie i kirken. Til gengæld betød det lille familiemæssige fremmøde, at prins Christian fik lov til at invitere flere af sine venner fra sin klasse på Tranegårdsskolen i Hellerup.

En lille halv time før konfirmationen skulle gå i gang, gik prins Christian gik sammen med sine forældre og sine tre mindre søskende, fra Kancellihuset over til hovedtrappen på Fredensborg Slot.

Kancellihuset er en fløj til slottet, hvor dronning Ingrid boede – og døde – i sin tid, og som kronprinsparret efterfølgende har brugt som deres sommerbolig.

Prins Christian, der skyder i vejret i disse år og nu både højere end både dronningen og sine far og mor, kom i et flot voksent jakkesæt med vest og med sin salmebog i hånden. Da hans egen far, kronprins Frederik, blev konfirmeret for næsten præcis 40 år siden, i samme kirke, nåede kronprins Frederik dengang knap sine forældre til skuldrene.

Afsted på kostskole

Prins Christian afslutter sin 9.klasse lige om lidt, og skal derefter tage gymnasiet på kostskolen, Herlufsholm, på Sydsjælland, hvor også hans fætter, prins Nikolai, tog sin studentereksamen.

Det var kongehusets personlige præst, biskop Henrik Wigh-Poulsen, der konfirmerede prins Christian, og blandt gæsterne var også skuespilleren Ellen Hilllingsøe, hendes mand og to sønner, som er blandt prins Christians gode venner.

Et billede fra prins Christians konfirmationsforberedelse på Amalienborg. Det er kongehusets præst, biskop Henrik Wigh-Poulsen, der har undervist prinsen og som har konfirmeret ham i dag. Foto: Kongehuset.

Galleri og video

Nedenfor kan du se forskellige kongelige konfirmationer gennem tiderne, samt en video fra prins Christians barnedåb i 2006.

De kongelige konfirmationer gennem tiderne HER

SE VIDEOEN HER fra lørdag den 21. januar 2006, hvor prins Christian blev døbt i Christiansborg Slotskirke. Prinsen blev båret af sin mor, kronprinsesse Mary, og fik navnene Christian Valdemar Henri John. (Video: DR)

Først publiceret: 16. maj 2021
Artiklen er sidst opdateret 3. december 2021 kl. 9:33

Se, hvad vi ellers skriver om: