Aflyser kæmpe arrangement på grund af corona

Normalt trækker 1. maj-arrangement Fælledparken og i landets store byer op mod hundredetusinde deltagere. I år er det aflyst på grund af corona - i stedet holdes arbejdernes festdag på nettet.

Der bliver i år ingen røde faner i Fælledparken, store optog i gaderne eller blodrøde taler på torvet i de store byer. Fagbevægelsen har aflyst 1. maj-arrangementerne over hele landet.

Det er andet år i træk, at corona sætter en stopper for de traditionsrige 1- maj-møder.

I år markerer Fagbevægelsens Hovedorganisation i stedet festdagen ved en digital begivenhed på organisationens hjemmeside og på Facebook.

Det varer en halv time og starter kl. 10.

Her kan du opleve taler af formand for FH, Lizette Risgaard, statsminister Mette Frederiksen, formand for SF, Pia Olsen Dyhr og politisk ordfører Mai Villadsen. Derudover kommer der en hilsen fra FH Ungdom.

”Fagbevægelsen har spillet en nøglerolle i de seneste århundreders omstillinger i Danmark – fra demokratiets indførsel til udvikling af velfærdsstaten. Og vi er klar til at gøre det igen. Nu gælder det den grønne omstilling,” siger Lizette Risgaard, formand for FH, om årets 1.maj.

Se 1.maj-arrangementet live på FH’s hjemmeside HER

Se 1. maj-arrangementet live på FH’s Facebook-side HER

Skal du fejre 1. maj på nettet?

Skal du fejre 1. maj i år med  fagbevægelsens på nettet eller Facebook?

Fortæl om hvorfor – eller hvorfor ikke – på Faglige Seniorers Facebook-side.

https://www.facebook.com/fagligsenior/posts/3927667270614855

Først publiceret: 7. maj 2021
Artiklen er sidst opdateret 28. februar 2022 kl. 14:18