Guide: 5 tips til pænere planter

Planter er ikke bare hyggelige at se på; de renser også luften og så er de billigere og mere holdbare end afskårne blomster. Her er fem hurtige tips til at få succes med dine planter.

Grønne potteplanter og smukke potte-blomster passer ind i ethvert hjem, og er egentlig ganske nemme at holde. Synes nogen i hvert fald. Med lidt hjælp er det nemt at få et frodigt, grønt og dejligt indslag i boligen med den lille guide herunder.

5 gode tips til pænere planter

  1. Vandet skal kunne løbe fra planten: Brug lecakugler eller småsten i bunden af potten, så vandet kan løbe fra. Alternativt kan du bruge en potte med hul i bunden og underskål, hvor vandet kan samle sig.
  2. Vand i siderne af potten: Du kan undgå at overvande planten, hvis du vander i siderne af potten i stedet for at vande ved plantens rod.
  3. Brug madrester som gødning: Tørret kaffegrums, knuste æggeskaller og bananskræller kan give næring til planten, hvis du blander det i jorden.
  4. Brug en vandforstøver: Sprøjt planten med en vandforstøver for at øge luftfugtigheden og fjerne støv fra plantens blade, så de bedre kan optage sollys.
  5. Fjern hvidt lag fra jorden: Det hvide lag på jordoverfladen er salt. Når du vander planten, siver saltet ned i jorden og ødelægger plantens rødder – derfor er det en god idé at fjerne laget.

Først publiceret: 19. april 2021
Artiklen er sidst opdateret 7. maj 2021 kl. 15:15

Se, hvad vi ellers skriver om: