5 gode råd: Sådan sikrer du din pakke bedst

Skal du sende gaver med posten eller returnere en vare? Gør det sikkert og godt. Se her hvordan.

Hvordan pakker man lige skrøbelige gaver ind, når de skal en tur med pakkeposten? Eller hvordan sender man ting, som indeholder væske?

Der er ikke noget mere trist end at åbne en gavepakke og se, at indholdet er gået i stykker.

Men det er der heldigvis råd for. Den Blå Avis Guide har lavet en håndfuld gode råd om hvordan du pakker og beskytter ting bedst muligt, når de skal en tur med posten.

1. Læg indhold i spænd

Hvis det rasler i pakken, når du ryster den, så er din ting ikke pakket godt nok ind. Det er vigtigt, at der ligger så meget fyld i pakken, at alt ligger i spænd. Generelt må den ting, du sender, aldrig være i berøring med selve pakken.

2. Pak i flere æsker

Du kan med fordel kan pakke din ting ind i flere æsker nede i din pakke. Sådan bliver risikoen for, at din ting går i stykker, meget mindre.

3. Brug tyk pap

Vær opmærksom på, at hvis pappet er mørt eller for tyndt, vil det ikke beskytte de ting, du putter i æsken. Hovedreglen er, jo større og tungere en ting, du sender, jo tykkere er din æske nødt til at være for at kunne beskytte din ting ordenligt.

4. Put væske i pose

Pak ting, der kan afgive væske, ind i en pose først. Pak “vandtæt”, når du sender ting, der har en mulighed for at afgive væske i tilfældet af uheld.

5. Beskyt med gamle aviser

Du behøver ikke investere i en papkasse eller en kuvert med bobbelplast. Gamle æggepakker kan være rigtig gode at pakke med. De vejer intet, men beskytter godt. Det samme gælder gamle aviser. Du kan også bruge pappet fra midten af toiletpapiret eller køkkenrullen til at fylde ud med.

Først publiceret: 18. april 2021
Artiklen er sidst opdateret 7. maj 2021 kl. 15:16

Se, hvad vi ellers skriver om: