Plejehjem: Beboere kan samles til kultur og gudstjenester

Beboere kan igen kan samles til kulturelle begivenheder på plejehjemmene, men det anbefales at størrelsen på forsamlinger begrænses.

Der kan nu igen komme gang i landets plejehjem efter at aktiviteterne stort set har ligget stille i over et år på grund af corona-restriktioner.

Myndighederne har lempet på forsamlingsloftet, så det nu er muligt for beboerne at være sammen til for eksempel gudstjenester og kulturelle aktiviteter som foredrag og forestillinger.

Ændringen gælder for alle kommunale og private plejehjem og friplejeboliger.

Minister: Det har været hårdt

Social- og ældreminister Astrid Krag håber, at ændringen kan betyde en mere normal hverdag på plejehjemmene.

”Det bliver nu muligt for beboerne at være sammen om nogle dejlige ting i hverdagen, og det vil gøre en stor forskel for de mennesker, som har savnet fællesskabet,” lyder det fra Astrid Krag, der erkender, at corona-restriktioner har ramt plejehjemmene hårdt.

”Det har været en hård tid, og isolation og ensomhed har ramt mange ældre. Men langt de fleste beboere på plejehjemmene har nu fået det beskyttende stik i armen. Krisen er ikke ovre, og vi skal stadig passe godt på hinanden, men vi går helt klart lysere tider i møde,” siger hun.

Hold forsvarlig afstand

Selvom det nu er muligt at samles flere plejehjemsbeboere, anbefaler sundhedsmyndighederne, at man tager højde for forholdene på det enkelte plejehjem, så der kan holdes forsvarlig afstand.

Samtidig anbefales det, at plejehjemmene overholder Sundhedsstyrelsens smitteforebyggende anbefalinger om begrænsning af smitte.

Ups! We kunne ikke finde din formular.

Først publiceret: 15. april 2021
Artiklen er sidst opdateret 15. april 2021 kl. 23:03