Nu jubler seniorerne: Der lempes på rejse-reglerne

Nu åbnes der så småt for rejser til udlandet, er politikerne blevet enige om.

Tågen letter, kan man næsten sige. I hvert fald den blodrøde tåge på Udenrigsministeriets verdenskort.

Fra 21. april er verden nemlig ikke mere blodrød og ensbetydende med “Ingen rejser”, som den har været siden begyndelsen af januar. Fra næste uge af kan vi igen begynde at rejse på ferie i udlandet med myndighedernes anbefaling.

Dog er det endnu ikke klart, hvilke områder og lande, der vil blive orange eller gul på rejse-verdenskortet, da det afhænger af smittesituationen i området i næste uge.

Flere gule og orange områder

Det er den hastige udrulning af vaccinationer og det lave smittetryk i Danmark, der er årsagen til, at næsten hele Folketinget, på nær Nye Borgerlige, er blevet enige om, at fra næste onsdag den 21. april så bliver lande og regioner igen inddelt i gule, orange og røde farver, som vi kendte sidste sommer. Og de farver – især den gule – betyder jo, at der bliver steder, hvor vi kan og må rejse hen.

Læs om hvad rejse-farverne betyder HER.

Farverne vil altså variere i de forskellige lande, så der kan være gule lande, der har enkelte orange regioner, eller orange lande, der har gule regioner. Altså lavrisiko-områder, som danskerne kan besøge, hvis de blot udviser almindelig forsigtighed og holder sig opdateret om coronasituationen.

Turister tilbage i Danmark

Der åbnes ikke bare for at danskerne kan rejse ud af Danmark, men også for at de første udenlandske turister kan rejse ind i Danmark.

Det bliver i første omgang udlændinge, der ejer et sommerhus i Danmark, og så bliver listen over “anerkendelsesværdige formål” for indrejse i Danmark, udvidet.

linket HER kan du se Udenrigsministeriets verdenskort, som indtil næste onsdag altså er rødt alle steder. Men i næste uge vil de lande og regioner, som vi så småt kan besøge igen, lyse op som gule steder.

“Vi har indgået en ny og bred faseaftale om en gradvis genåbning af rejseaktiviteter, hvor vi på den korte bane blandt andet udvider listen over de anerkendelsesværdigeformål for at kunne rejse ind i landet”, siger justitsminister Nick Hækkerup.

Enige om de næste faser

“Vi genindfører også modelsystemet fra tidligere, så vi hele tiden kan tilpasse rejsevejledningerne ud fra smittesituationen i et givet land eller region. Samtidig er vi på den længere bane blevet enige om de næste faser i en genåbning, så både danskere, udlændinge, turister og erhvervslivet kan få at vide, hvad de kan rejse med i forhold til bl.a. rejsemulighederne for færdigvaccinerede danskere og udenlandske turister, hvis smitteudviklingen i Danmark og udlandet tillader det”, siger Nick Hækkerup i anledning af den indtil videre mindre åbning af Danmark.

Først publiceret: 14. april 2021
Artiklen er sidst opdateret 7. maj 2021 kl. 13:53

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og