Det bør du vide om jeres bil, hvis din partner dør

Se den korte tidsfrist, og hvordan du omregistrerer jeres bil.

Hvis en ejer eller bruger af en bil dør, skal bilen afmeldes eller omregistreres, så den afdøde ikke længere er registreret på køretøjet i Motorregistret. Det gælder også for andre køretøjer.

Hvis du din ægtefælle eller samlever var den primære ejer af bilen, og du er registreret som sekundær ejer, skal du henvende dig i skats motor-ekspedition for at afmelde eller omregistrere bilen, når din partner er død.

Hvis den primære ejer dør

Hvis den primære ejer dør, skal den sekundgære ejer afmelde eller omregistrere bilen senest 4 hverdage efter dødsfaldet.

Er der ikke en sekundær ejer af bilen, skal boet afmelde eller omregistrere bilen senest 6 måneder efter dødsfaldet.

Hvis den sekundære ejer dør

Hvis den sekundære ejer, den primære bruger eller en sekundær bruger dør, skal den primære ejer afmelde eller omregistrere bilen senest 4 hverdage efter dødsfaldet.

Hvordan kan man se, hvem der er primær eller sekundær ejer?

Du kan se på registreringsattesten, hvem der er primær ejer af bilen. Hvis en anden person er primær bruger, står denne person også på registreringsattesten.

Der kan også være en sekundær ejer og flere sekundære brugere af et køretøj. Disse oplysninger står i Motorregistret, men du skal være primær ejer for at kunne se oplysningerne.

Er tidsfristen overskredet?

Hvis tidsfristen er overskredet, er det vigtigt, at du som ejer hurtigst muligt får omregistreret eller afmeldt bilen, så den afdøde ikke længere er registreret på køretøjet.

Du kan også henvende dig til en af skats 4 motorekspeditioner eller ringe til dem på telefon 72 22 28 85.

Du kan omregistrere online her

Advokaten: Følg reglerne

“Det er vigtigt, at man som ægtefælle er opmærksom på, at der skal ske en omregistrering, og at processen kan være forskellig alt afhængig af, hvorvidt den afdøde har været registreret som ejer eller bruger,” siger Faglige Seniorers advokat Camilla Kirk fra Holst Advokater i Aarhus.

Har du spørgsmål om omregistrering ved dødsfald?

Har du spørgsmål eller brug for mere information, kan du ringe til Motorstyrelsen på telefon 72 22 28 85.

Først publiceret: 5. april 2021
Artiklen er sidst opdateret 7. maj 2021 kl. 10:28

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , og