Tillykke: Poul Schlüter fylder 92 år i dag

Poul Schlüter huskes især for sin skrappe økonomiske kartoffelkur i 1980'erne, men også for den langstrakte Tamil-sag, som til sidst fik ham til at træde tilbage.

Danmarks længstsiddende statsminister siden 2. Verdenskrig, Poul Schlüter, fylder i dag 92 år.

Poul Schlüter, der var statsminister fra 1982-1993 for bl.a. de berømte firkløverregeringer, blev kendt for sin skrappe økonomiske ”kartoffelkur” i 1980’erne, mens hans sidste år som statsminister, der var præget af den langvarige Tamilsag, som til sidst fik ham til at gå af som statsminister.

Kendt fra Schlüters statsministerperioder er også den såkaldte ”gulvtæppetale” i 1989 samt hans ord om, at ”ideologi er noget bras”, huskes han for i dag.

Bor på Frederiksberg

Poul Schlüter bor i dag på 39. år i den 360 kvadratmeter store herskabslejlighed på Frederiksberg Alle sammen med sin tredje hustru, balletdansere og underviseren Anne Marie Vessel Schlüter. Parret blev gift i sommeren 1989, og kan derfor fejre 32-års bryllupsdag den 21. juli 2021.

De store stuer i den højt beliggende lejlighed er fyldt med stakke af bøger. Biografier, debatbøger og skønlitteratur, men flest historiske bøger. Til trods herfor sidder han mest i køkkenet, hvor han kan følge verdens gang på sit tv, fortalte han i et interview i forbindelse med sin 90-års fødselsdag.

Først publiceret: 3. april 2021
Artiklen er sidst opdateret 16. maj 2021 kl. 18:11

Se, hvad vi ellers skriver om: