Hvad er coronapas? Se det her

Nu genåbner Danmark. Men du skal bruge et coronapas, for at kunne blevet eller få serveret en øl. Appen ”MinSundhed” vil fungere som coronapas.

Glæder du dig til at komme til frisør, drikke en kold fadøl på en bar eller se kunst på et museum. Så er det et krav, at du har et coronapas.

Det er en del af aftalen, der de næste måneder skal genåbne Danmark.

Regeringen og aftalepartierne bag aftalen er enige om, at et coronapas vil bidrage til epidemikontrollen, så store dele af erhvervene og kulturlivet kan genåbne tidligere end ellers.

Coronapasset skal vise, om borgeren er færdigvaccineret, har overstået infektion eller er testet negativ indenfor 72 timer (både PCR- og antigen-test).

Børn under 15 år vil være undtaget for coronapas.

Hvordan den praktiske indførelse af coronapas aftales på de områder, passet indføres.

Fra ultimo marts vil appen ”MinSundhed” fungere som et funktionelt, men simpelt coronapas.

Ultimo maj forventes en mere avanceret og brugervenlig app at blive lanceret. Der skal i den forbindelse tages højde for fælles europæiske standarder med videre.

Fysisk vaccinepas

Aftalepartierne er enige om, at færdig-vaccinerede borgere, der ikke anvender de digitale løsninger, skal have en let og ubureaukratisk adgang til at dokumentere deres vaccination.

Det kan for eksempel sikres ved, at vaccinationspasset tilsendes med fysisk post efter det 2. stik.

Ligeledes skal borgere, der ikke anvender de digitale løsninger, kunne anvende fysisk dokumentation for en negativ test.

Pas til rejser

I august 2021 aftaler aftalepartierne hvilke konsekvenser det skal have for coronapasset, at alle borgere der ønsker det, er færdigvaccinerede.

Aftalepartierne er således enige om en ”solnedgangsklausul” på anvendelsen af coronapasset til andre aktiviteter end turisme og rejser.

Aftalepartierne vil desuden i maj og juni 2021 drøfte erfaringerne med anvendelsen af coronapasset og tage stilling til dets fortsatte omfang og brug.

Først publiceret: 23. marts 2021
Artiklen er sidst opdateret 7. maj 2021 kl. 15:48

Se, hvad vi ellers skriver om: