Forslag til minister: Forårsrengøring hos pensionister

Pensionister - der modtager hjemmepleje - skal have gratis forårsrengøring, lyder forslag til ældeminister Astrid Krag på møde med seniororganisationer.

Corona har ikke bare tæret på tålmodigheden og øget ensomheden hos landets ældre. Det har også betydet flere nullermænd i krogene.

Derfor er der behov for en ordentlig omgang med kost og spand i hjemmene.

På et møde med ældreminister Astrid Krag fredag med landets seniororganisationer blev det forslået, at alle ældre, der modtager hjemmepleje, får tilbud om gratis hovedrengøring.

”Mange ældres boliger trænger til en ordentlig omgang med knofedt og rengøringsmiddel. Derfor foreslår vi en forårsrengøring helt gratis til ældre, der modtager hjemmepleje Det skylder vi de ældre, som har fulgt opfordringen til at blive hjemme og isolere sig under den 2. bølge i corona-pandemien,” siger direktør i Faglige Seniorer Palle Smed.

Professionelle firmaer

Han understreger, at det skal være professionelle rengørings- og servicefirmaer eller kommunen, der står for opgaven.

”God hygiejne er helt afgørende i den forsatte bekæmpelse af coronavirus, og derfor er forudsætningen, at rengøringen udføres af firmaer eller kommunalt ansat rengøringspersonale, der kan sikre en høj kvalitet og hygiejne”, siger Palle Smed

”En grundig hovedrengøring skal sikre, at grundrengøringen er i orden. Dernæst skal kommunerne sikre den højere rengøringsstandard vedligeholdes løbende,” siger direktøren i Faglige Seniorer.

100.000 husstande modtager hjemmehjælp. Hvis alle tager tilbud om to timers ekstraordinær hovedrengøring vil det i følge Faglige Seniorers beregninger koste omkostning 100 millioner kroner.

“Udgiften vil dog blive noget mindre, når der tages højde for tilbageløb som moms og øget skattebetaling,” pointerer Palle Smed.

Ups! We kunne ikke finde din formular.

Hvad er din holdning?

Hvad synes du om forslaget om, at ældre – der modtager hjemmepleje – får tilbud om en gratis omgang hovedrengøring? Din mening er velkommen på Faglige Seniorers Facebook-side – KLIK

Først publiceret: 12. februar 2021
Artiklen er sidst opdateret 13. april 2021 kl. 12:40

Se, hvad vi ellers skriver om:

og