Godt år for pensionen: Vagn får ekstra ind på kontoen

Der bliver op til 10 procent mere i udbetaling til 74-årige Vagn Aagaard Bræstrup, efter at hans pensionsselskab har haft nogle gode investerings-år. Det kommer 45.000 pensionister til gode.

Han glæder sig allerede.

For snart er det marts. Og så er det op på jydekrogen med campingvognen og afsted til 7 måneders skønt liv med konen som fastligger på campingpladsen ved Dragsholm Slot i Odsherred.

For 74-årige Vagn Aagaard Bræstrup bliver det i år med lidt ekstra på kontoen.

Den tidligere bagageportør og medlem af 3F har nemlig – uden at vide det – haft nogle særdeles gode år som investor.

Det vil sige: Hans pensionsselskab Industriens Pension har efter endnu et år med pæne afkast opreguleret de månedlige udbetalinger i 2021 med typisk mellem 3 og 10 procent.

For den enkelte pensionist betyder det op til et par tusinde kroner ekstra. Alt efter hvor meget, der er sparet op.

”Det er jo rart med lidt plaster på såret i den her tid med corona. Så bliver der nok lidt ekstra guf, når børnebørn og familie kommer på besøg på campingpladsen” lyder det fra Vagn Aagaard Bræstrup, der tilbringer vintertiden i boligen i Tølløse.

Vi mangler ikke noget

Vagn Aagaard Bræstrup har indbetalt til Industriens Pension siden arbejdsmarkedspensionen blev indført i starten af 1990’erne – her de sidste 14 år som bagageportør i SAS.

Han gik på efterløn som 62-årig og derefter på folkepension, der han blev 65 år.

”Jeg har altid sagt, at man skal indbetale til de ordninger, der sikrer én et godt og økonomisk sikkert seniorliv. Jeg har nydt både at være efterlønner og folkepensionist, men jeg går faktisk ikke så meget op økonomien. Vi har det godt og mangler ikke noget,” fortæller Vagn Aagaard Bræstrup, der med folkepensionen får indbetalt næsten 18.000 kroner på kontoen hver måned.

Direktør: Fornuftigt afkast

I alt får omkring 45.000 danske pensionister fordelt over hele landet månedlige udbetalinger fra Industriens Pension.

Med de opregulerede udbetalinger får de i gennemsnit en stigning i de månedlige udbetalinger i 2021 på 6,0 procent.

”Vi er rigtig glade for, at pensionisterne oplever en solid stigning i udbetalingerne efter et udfordrende år med corona og store udsving på finansmarkederne i begge retninger i løbet af året. Stigningen er blandt andet et udtryk for et fornuftigt afkast også i 2020,” siger forsikringsdirektør i Industriens Pension, Joan Alsing.

Bevarer købekraften

Størrelsen af den årlige regulering af udbetalingerne afhænger blandt andet af afkastet, ændringen i gennemsnitlig levetid og eventuelle andre ændringer af medlemmets opsparing.

Derudover har Industriens Pension fastlagt udbetalingerne på en måde, så der tages højde for inflation og behovet for at bevare købekraften år efter år, oplyser selskabet.

Først publiceret: 10. februar 2021
Artiklen er sidst opdateret 28. februar 2022 kl. 14:04

Se, hvad vi ellers skriver om:

og