Ny aftale: Folkepensionister i job kan få pensionsbidrag udbetalt som løn

Ældre, der bliver i job efter folkepensionsalderen, får mulighed for at få pensionsbidraget udbetalt som løn. Forhøjelse af Fritvalgsordning, der kan veksles til seniorfridage, fremgår det af ny OK-aftale.

DI og CO-industri er søndag blevet enige om en tre-årig fornyelse af Industriens Overenskomster.

Ifølge DI’s adm. direktør, Lars Sandahl Sørensen, har parterne indgået en ansvarlig overenskomst med fokus på tryghed, fleksibilitet og konkurrencekraft.

På en række punkter styrker overenskomsten vilkårene for medarbejdere, der trækker sig tilbage fra arbejdsmarkedet.

Vi har sikret mere til alle, uanset om du er i starten af dit arbejdsliv, i midten af det, eller pensionen begynder at nærme sig.

Claus Jensen, formand CO-industri

”Vi gik ind til forhandlingerne med det mål, at alle medlemmer i industrien skulle få markante forbedringer af deres løn- og arbejdsvilkår. Det har vi i den grad fået. Vi har sikret mere til alle, uanset om du er i starten af dit arbejdsliv, i midten af det, eller pensionen begynder at nærme sig. Det har været hårde forhandlinger, men jeg er tilfreds med slutresultatet på vores medlemmers vegne,” siger Claus Jensen, formand for CO-industri og Dansk Metal.

Læs også: Folkepensionister i job giver ekstra milliarder i statskassen

Pension udbetalt som løn

De medarbejdere, der vælger at fortsætte med at arbejde efter folkepensionsalderen, kan vælge at få pensionsbidraget udbetalt som løn, fremgår det af aftalen.

“Overenskomsten giver bedre pensionsdækning til de helt unge medarbejdere. Samtidig får de mange ældre, der bliver i job efter folkepensionsalderen, mulighed for i stedet at få pensionsbidraget udbetalt som løn,” forklarer siger Lars Sandahl Sørensen.

Bidraget til pension udgør 12 procent af lønnen.

Flere seniorfridage

I aftalen forhøjes bidraget til den såkaldte fritvalgskonto, hvor lønmodtagerne i forskellig grad kan bestemme, om de vil bruge kontoen til at få udbetalt mere i løn, sætte pengene til side til pensionen eller veksle til for eksempel seniorfridage.

Bidraget hæves fra fire til syv procent i løbet af den tre-årige overenskomstperiode, fremgår det.

Industriens Overenskomst og Industriens Funktionæroverenskomst fungerer som gennembrudsoverenskomster på mindstelønsområdet, og overenskomsterne dækker godt 6.000 virksomheder og 230.000 medarbejdere.

Læs mere om aftalen på CO-industris hjemmeside.

Først publiceret: 9. februar 2021
Artiklen er sidst opdateret 16. maj 2021 kl. 18:23

Se, hvad vi ellers skriver om:

og