Astrid Krag ny ældreminister

Faglige Seniorer siger velkommen til Astrid Krag, der efter en ministerrokade overtager hvervet som ældreminister efter Magnus Heunicke.

Astrid Krag bliver ny minister for Danmarks ældre.

Regeringen har torsdag gennemført en ministerrokade, der betyder, at Magnus Heunicke fremover udelukkende skal være sundhedsminister.

I stedet flyttes ansvaret for ældreministeriet over til Astrid Krag, der fremover bliver social- og ældreminister.

Nu glæder vi os til at samarbejde med Astrid Krag, som vi kender som en engageret minister.

Ole Ibsen, landsformand for Faglige Seniorer

“Vi har været meget tilfredse med den store indsats, Magnus Heunicke har lagt i arbejdet for landets ældre, der ikke er blevet glemt trods det fokus, der har været på hele indsatsen i forbindelse med corona-epidemien. Nu glæder vi os til at samarbejde med Astrid Krag, som vi kender som en engageret minister og ordfører med stor indsigt og veneration for ældreområdet,” siger Ole Ibsen, landsformand for Faglige Seniorer, der med 230.000 medlemmer er Danmarks næststørste ældreorganisation.

Astrid Krag var social- og indenrigsminister i Helle Thorning-regeringen og Socialdemokratiets ældreordfører, da Lars Løkke Rasmussen var statsminister.

Hun blev udnævnt til socialminister i 2019, da Mette Frederiksen efter Folketingsvalget i juni dannede regering.

Løft til ældreområdet

I følge regeringen vil en en sammenlægning af social- og ældreområdet styrke sammenhængen mellem de vigtige kommunale velfærdsområder, hvor ældreområdet udgør en vigtig prioritet for regeringen. Senest i finansloven for 2021, hvor der er er givet betydeligt løft i kommunerne til at sikre højere faglighed og flere ansatte i ældreplejen.

Flytning af ældreområdet fra Sundheds- og Ældreministeriet giver i følge regeringen mulighed for at fokusere indsatsen på håndteringen af COVID-19 på sundhedsområdet i endnu højere grad.

Ministerrokaden betyder også, at ansvaret for Indenrigsministeriet – som hidtil har ligget hos Astrid Krag – flyttes over til Kaare Dybvad i et nyoprettet Indenrigs- og Boligministerium.

Kommitteret i Statsministeriet Jens Strunge Bonde overtager stillingen som departementschef i Social- og Ældreministeriet.

Hvad mener du?

Hvad mener du om, at ansvaret for ældreområdet flyttes fra sundhedsminister Magnus Heunicke til socialminister Astrid Krag? Og hvad mener du, er et første hun skal tage fat på, når det gælder de ældre?

Dun mening er velkommen på Faglige Seniorers Facebook-side – KLIK HER

 

 

 

 

 

Først publiceret: 9. februar 2021
Artiklen er sidst opdateret 28. februar 2022 kl. 14:03

Se, hvad vi ellers skriver om: