Godt nyt for seniorer i ressourceforløb
Nyt forlig skal skabe bedre og kortere ressourceforløb og dermed også kortere vej til fleksjob og førtidspension. Seniorer kan helt slippe for ressourceforløb.
Regeringen har i begyndelsen af december 2020 indgået et forliget med Venstre, De Radikale, SF, Konservative og Liberal Alliance om bedre ressourceforløb.
”Jeg er utrolig glad for, at vi i forligskredsen har landet en god og vigtig aftale, der forbedrer ressourceforløb. For vi har desværre set eksempler på meningsløse ressourceforløb, hvor borgere er kommet i klemme og med rette føler sig uværdigt behandlet. Det har aldrig været hensigten, at man skal i ressourceforløb, som er indholdsløse eller trækker unødigt ud. Vi har lyttet til kritikken og forkorter derfor ressourceforløb fra fem til tre år og afskaffer dem helt for seniorer,” siger Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard.
Fra 5 til 3 år
Hidtil har et ressourceforløb kunne strække sig over 5 år, nu bliver det sat ned til 3 år. Formålet er at fokusere forløbene og at sikre en tidligere indsats.
Ressourceforløb indrettes i højere grad efter, hvor mange år man har tilbage på arbejdsmarkedet.
Er du over 50 år indebærer en afklaringsgaranti, at du inden for tre år skal vide, om du kan få førtidspension eller i fleksjob.
Nye regler for seniorer
I forliget er det aftalt, at borgere med under 6 år til folkepensionsalderen ikke skal igennem et ressourceforløb, medmindre de selv ønsker det.
Aldersgrænsen er den samme som for seniorpension, og for mange seniorer vil seniorpensionen være et alternativ til afklaring af arbejdsevne.
”Jeg forventer, at endnu flere seniorer vil få seniorpension i fremtiden, ” siger socialrådgiver fra Faglige Seniorer Carsten Riis. ”Ikke mindst fordi, at reglerne for at få seniorpension er blevet lempet.”
Satserne for seniorpension er de samme som for førtidspension.
Spørg socialrådgiveren om ressourceforløb og seniorpension
I Faglige Seniorers brevkasse, kan du spørge socialrådgiver Carsten Riis om ressourceforløb, seniorpension, folkepension og tillæg og andre sociale spørgsmål.
Først publiceret: 21. december 2020
Artiklen er sidst opdateret 28. februar 2022 kl. 13:48