Pensionister vil give den gas med rejser og restauranter

Når danskerne går på folkepension, står rejser og oplevelser øverst på listen over, hvad de vil bruge pensionsopsparingen på, viser ny undersøgelse.

Huset kan få lov at stå: Det samme gælder den gamle bil i garagen.

For når danskernes når folkepensionsalderen, vil de ud og  have oplevelser.

Det viser en spritfrisk undersøgelse, som Industriens Pension har lavet.

Der er ofte mange drømme, der skal udleves i den tredje alder, og det handler i høj grad om at rejse ud og opleve verden.

Joan Alsing, forsikringsdirektør i Industriens Pension.

Når arbejdslivet slutter, og pensionisttilværelsen begynder, er det for mange et startskud til en ny aktiv tilværelse, hvor der helst skal være plads til masser af rejser, kulturoplevelser og restaurantbesøg

I undersøgelsen svarer tre ud af fire, at de især ønsker at bruge penge på rejser, når de bliver pensionister.

På ønskelistens anden- og tredjeplads kommer kulturoplevelser og hobbyer, som henholdsvis 46 og 44 procent peger på.

Også børnebørnene bliver betænkt: Næsten fire ud af 10 vil bruge penge på de yngste i familien til for eksempel gaver eller økonomisk tilskud.

Få vil bruge penge på bolig og bil

Omvendt er der ikke de store ønsker om at skrue op for budgettet til renovering af huset eller en udskiftning af bilen.

Farvel til corona-restriktioner i Danmark

Portrait of senior woman taking off protective medical facial mask for protection from virus

Kun 8 procent peger på renovering af boligen som et område, man ønsker at bruge penge på, mens 9 procent drømmer om at bruge penge på ny bil.

“Der er ofte mange drømme, der skal udleves i den tredje alder, og det handler i høj grad om at rejse ud og opleve verden. Heldigvis er der blevet langt bedre muligheder for at udleve drømmene end tidligere, fordi lønmodtagernes pensionsformuer over en årrække er vokset markant og fortsat vil vokse kraftigt,” siger forsikringsdirektør i Industriens Pension, Joan Alsing.

Hun tilføjer, at den nuværende situation med COVID-19-året også kan have medvirket til at skabe endnu mere udlængsel og appetit på oplevelser i udlandet, når det igen bliver muligt.

Flere vi få flere penge som pensionister

I takt med, at lønmodtagernes opsparingsperioder med de nuværende indbetalinger bliver længere og længere, vil vi se flere og flere lønmodtagere med store pensionsformuer og mere økonomisk frihed.

Den samlede pensionsformue, som lønmodtagerne har sparet op i Industriens Pension, ligger pt. på omkring 187 milliarder kroner og formuen ventes fortsat at vokse med over 10 milliarder kroner om året i gennemsnit de kommende mange år.

Hvad er et godt seniorliv?

Hvad skal et godt seniorliv indeholde efter din mening? Er der rejser, kultur, oplevelser… kom med dit bud på Faglige Seniorers Facebook-side – KLIK HER.

Først publiceret: 19. november 2020
Artiklen er sidst opdateret 7. maj 2021 kl. 13:55

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og