Flere døde

Personale og beboere på plejehjem ved Roskilde smittet med coronavirus. Flere dødsfald blandt de ældre mistænkes for at skyldes corona.

Et plejehjem ved Roskilde er hårdt ramt af coronavirus.

Det er Plejecenter  Trekroner, hvor flere ansatte og beboere er konstateret smittet med den frygtede sygdom. En række dødsfald blandt de ældre på plejehjemmet mistænkes for at være relateret til smitte med corona.

Det oplyser Roskilde Kommune, der efter råd fra Region Sjælland har fået testet samtlige beboere og personale for corona på det afsnit af plejehjemmet, hvor der var mistanke om smitte.

Fire beboere og 10 medarbejdere er bekræftet testet positiv.

De tre første beboere med symptomer på corona nåede at dø, før en test kunne gennemføres på dem, skriver Dagbladet Roskilde.

LÆS OGSÅ: 35 kommuner er ramt: Coronasmitte på plejehjem

Kommune: Vi gør vores bedste

Personale med smitte er sendt hjem indtil videre og beboere med smitte isoleres efter sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Personalet bruger værnemidler som anvist af sundhedsmyndighederne, oplyser Roskilde Kommune.

“Selvom vi fra starten af marts har haft stor opmærksomhed på at undgå smittespredning, især på plejecentre, er coronavirus jo desværre ekstrem smitsom. Vi gør vores bedste og følger alle vejledninger fra sundhedsmyndighederne, og jeg oplever at medarbejderne går til opgaven med stærk faglighed og stor omsorg”, siger borgmester i Roskilde Kommune, Tomas Breddam.

Alt personale, der har beboerkontakt på plejehjemmet, er nu blevet testet.

I alt bor der omkring 550 ældre på plejehjem i Roskilde Kommune.

LÆS OGSÅ: Flere kan blive testet for corona. Er du en af dem?

 

 

 

 

Først publiceret: 1. april 2020
Artiklen er sidst opdateret 3. maj 2021 kl. 14:49

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , og