Her er 6 krav, der skal skabe tryghed for seniorerne

Danskerne har talt. De ønsker et kursskifte i dansk politik. Faglige Seniorer har 6 krav til en ny regering, der skal sikre trygheden og mulighederne for ældre.

Vælgerne har talt. Valget 5. juni viste et stort flertal for en ny regering og en ny retning for dansk politik.

Udfordringerne for en ny regering er store – også når det gælder ældre- og seniorpolitikken.

Hvordan skal vi håndtere den enorme opgave med det stigende antal ældre og hvordan kan man sikre tilstrækkelige økonomiske ressourcer, så der kan skabes sikkerhed og tryghed for de ældre?

Og hvad kan vi gøre for at skabe tryghed for dem, der har arbejdet og slidt i mange år og som ikke føler, at de kan blive ved med at arbejde frem til pensionsalderen?

Faglige Seniorer har 6 bud på, hvordan en ny regering sikrer tryghed og muligheder for ældre.

1. Fremtidssikring af ældrepleje og -omsorg

Hjemme- og sygeplejen har været og er under pres i disse år. Nu må nedskæringer erstattes af en reel fremtidssikring af vores hjemme- og sygepleje, sådan at de svageste ældre får den hjælp fra samfundet, som de har brug for. Der mangler kvalificeret personale. Der er hårdt brug for en effektiv handlingsplan for at få flere uddannede medarbejdere.

2. Flere pleje- og aldersboliger

Der mangler plejehjemspladser og beskyttede ældreboliger til dem, som ikke længere kan klare sig i eget hjem. De kommunale anlægsbudgetter skal øges, så der kan bygges flere pleje- og beskyttede ældreboliger.

3. Hjælp til de fattigste pensionister

Mange pensionister lever stadig under økonomiske vilkår, hvor det er svært at få enderne til at nå sammen. I de kommende år skal de dårligst stillede pensionister prioriteres, så de får et større rådighedsbeløb. Blandt andet skal boligydelsen og ældrechecken øges.

4. Pensionsrettigheder til de nedslidte

I de kommende år stiger pensionsalderen og for fremtidens folkepensionsalder vil først kunne gå på pension langt op i 70års-alderen. Derfor skal der tages initiativ til en mere differentieret pensionsordning, hvor dem, der har arbejdet mange år og/eller er nedslidte kan få en værdig pensionering.

5. Flere seniorer på arbejdsmarkedet

Der er færre, der går på pension, før de når pensionsalderen. Og endnu flere fortsætter med at arbejde efter den almindelige folkepensionsalder. Men der er brug for mere enkle regler for modregning af arbejdsindtægt i pension og efterløn, sådan at flere vælger at tage nogle flere år på arbejdsmarkedet.

6. Bedre forebyggelse og behandling af ældres kroniske sygdomme

I de kommende år bliver vi mange flere ældre, som har brug for medicin, behandling og rehabilitering. Men sundhedsvæsnet hårdt presset på ressourcer og derfor er der brug for en national handlingsplan, der sikrer økonomiske og personalemæssige ressourcer til denne store opgave med de ældremedicinske patienter.

Læs mere om Faglige Seniorers krav

Her kan du læse mere om de krav, som Faglige Seniorer stiller til fremtidens ældrepolitik.

Du kan downloade filen her.

Ups! We kunne ikke finde din formular.

Hvad mener du?

Med valget er magtbalancen skiftet til et rød flertal. Tror du en ny regering vil give mere tryghed og flere muligheder for seniorerne og ældre i Danmark? Deltag i debatten på Faglige Seniorers Facebook-side – KLIK 

https://www.facebook.com/fagligsenior/posts/2230634726984793?__xts__[0]=68.ARCnIVhVdL2FA1UBxRqwfJZQg9lslFqIbKFq3-khk3ZcYlRTDbslYP3B3EPCI_15X1oIxgegBeUfO2mo7mp8KqVvnbpR_UOWTZV1utM7Uv9xxwKMYSj7idiDa8Kwb3ExMCkHAUcoIrJTHwgDbimQalPyxyuHXUUue9sFPLzNxxSsRorDfHrlqkTcBBDMVRTMyTeo_RiF2Er3mbal1W9lG73F_aIdYSv8HORrknuinawl5ZzyFWmLrW-fLvOJ1MFMWXfsiPW5WLki5Voc96uEfEOiytKMD9wEzJcEd648QPeAcbPqn2QbWP-1yqLgMxMQ8FdU&__tn__=-R-R

Først publiceret: 5. juni 2019
Artiklen er sidst opdateret 16. maj 2021 kl. 18:17

Se, hvad vi ellers skriver om:

og