Påskemiddag: Langtidsstegt lammekølle med krydderurter

Her få du den skønneste opskrift på langtidsstegt og saftig lammekølle. Det tager tre timer og lidt mere, men så får du også den perfekte, lækre smag.

Påske betyder masser af lam.

Prøv kokken Nicolai Trams opskrift på langtidsstegt og saftig lammekølle, der med garanti vil imponere alle dine påskegæster!

Lammekøllen er en klassisk udskæring, men den kan være skræmmende at kaste sig over. Derfor viser Nicolai Tram dig her en opskrift på, hvordan du med en udbenet udskæring kan lave den perfekte langtidsstegte udgave.

Sæt formiddagen af til at gøre dit lam klar og sæt den så i ovnen, hvor den gør sig selv færdig i løbet af tre timers tid.

God appetit

Få opskriften her – og se kokken på video, der viser, hvordan du skal gøre.

Fanget på bunden som working poor

Konkurrencen er slut. Vinderne har fået tilsendt biografbilletterne med posten,

Finanskrisen gjorde en ende på deres drøm om at eje et lille hus. Og nu slider Ricky og Abby Turner hårdt for at forsørge familien med to børn.

Men det er barskt for ufaglærte arbejdere at kæmpe om jobbene i den engelske Gig Economy med fleksible ansættelser, vikarjob og midlertidige kontrakter.

Abby er ansat som SOSU-assistent og forsøger at give de ældre og handicappede borgere en smule værdighed. Men tidsplanen er stram, og som timeansat er der ingen garanti for arbejdstid, sygedage eller mulighed for flex.

Ricky lever af forskellige småjob. Så da han får chancen for at blive pakkebud på en såkaldt nul-timers kontrakt, uden løn men med honorar per leveret pakke, øjner han muligheden for at skabe bedre levevilkår for familien.

Se trailer for filmen

https://www.youtube.com/watch?v=qPTbuHeHuFc

Pris for årets film

Socialrealismens store mester Ken Loach leverer igen et stærkt opråb om arbejderklassens levevilkår som working poor i Newcastle med filmen ”Sorry We Missed You”.

Og han gør det med ægte indignation – men også humør og masser af hjertevarme.

Ken Loach er kendt for en stribe socialrealistiske film om den engelske arbejderklasse blandt andre ”My Name is Joe”, ”The Angel’s Share” og Guldpalmevinderen ”Jeg, Daniel Blake”.

”Sorry We Missed You” fik publikumsprisen for årets bedste europæiske film på San Sebastián International Film Festival.

[gravityform id="267" title="true" description="true" ajax="true"]

Sådan vinder du billetter

Sammen med Scanbox sætter Faglige Seniorer 5 x 2 billetter på højkant til filmen, der har premiere 12. december.

Du er med i konkurrencen om to billetter, hvis du fortæller, hvem du vil tage med i biografen - og fortæller, hvad den by hedder, som Ricky bor med sin familie.

Du kan deltage i konkurrencen på Faglige Seniorers Facebook-side.

Du kan også deltage ved at udfylde og sende nedenstående kupon. Vi trækker to vindere fredag 6. december.

[gravityform id="266" title="false" description="false" ajax="true"]

 

Først publiceret: 28. marts 2019
Artiklen er sidst opdateret 3. maj 2021 kl. 16:18