Pårørende skal kunne følge plejehjemsbeboere på app

Et tryk på en app på mobilen skal gøre det muligt for pårørende at følge beboere på plejehjem, foreslår SF-borgmester.

De smarte app til mobilen og tablets vinder nu også indpas på plejehjemmene, så pårørende kan følge med i og få overblik over blandt andet aktiviteterne for beboerne.

Det er i hvert fald det, som Københavns Kommune har planer om, hvis det går, som sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling fra SF ønsker.

For at gøre det lettere for de pårørende vil hun tilbyde dem en særlig app, så de kan få et godt indblik i hverdagen på plejehjemmet.

”Langt de fleste af os har en smartphone, og vi er vant til at kommunikere med alt lige fra banken til vores børns daginstitution gennem apps. Derfor er det også helt naturligt, at vi samler kommunikationen mellem de pårørende og plejehjemmet i en app, så vi gør dialogen nem for begge parter,” siger Sisse Marie Welling om initiativet.

Erfaringer fra børne-app overføres til ældre

Allerede i dag kan forældre i Københavns Kommune følge med i deres barns hverdag gennem en app og finde blandt andet information om blandt andet barnet har sovet til middag, se billeder og få anden information.

Det erfaringerne herfra, som Sisse Marie Welling vil føre videre til ældreområdet. Ifølge borgmesteren er der en stor interesse fra de pårørende om, hvad der foregår på plejehjemmet.

Ældreråd: Fantastisk ide

Initiativet om en pårørende-app bakkes op af Bjarne Mortensen, der er medlem af Ældrerådet i Københavns Kommune.

”Det er en fantastisk ide, der kan være med til at knytte de pårørende, personale og beboere tættere sammen og dermed være en hjælp for både personale og de pårørende,” siger Bjarne Mortensen, der også ser app’en som en del af udviklingen i Københavns Kommune om at etablere en egentlig pårørende-politik.

App skaber A- og B-hold

Mere betænkelig er formanden for Faglige Seniorer i København, Per Nilsson, der blandt andet frygter, at pårørende med app’en vil få for meget indflydelse på plejehjemsbeboernes hverdag.

”Det gælder både de aktiviteter, som beboerne får tilbudt og de valg, som beboerne foretager. Jeg frygter også, at app’en kan være med til at skabe et A og B-hold forstået på den måde, at dem der aktivt bruger app’en vil får mere indflydelse og viden end dem, der måske er mere tilbageholdende eller slet ikke bruger app’en,” siger Per Nilsson.

Forslaget om en pårørende-app skal diskuteres blandt partierne i borgerrepræsentationen allerede fra i dag 25. marts, hvor det indgår i debatten hvad overskydende midler fra sidste års budget skal bruges til.

Først publiceret: 25. marts 2019
Artiklen er sidst opdateret 16. maj 2021 kl. 18:54

Se, hvad vi ellers skriver om:

og