Billederne af Anker

Anker Jørgensen døde 20. marts for to år siden. Arbejdermuseet har samlet en lille kavalkade af foto med Anker fra hans tid som fagforeningsformand og statsminister. Se med her.

I dag er det to år siden, Anker Jørgensen gik bort.

Med sin arbejderbaggrund står hans minde tilbage som en af de mest folkelige socialdemokratiske statsministre nogensinde.

Anker var Danmarks statsminister i 1972-73 og igen fra 1975 og syv år frem, indtil han forlod statsministerposten uden at udskrive valg.

Perioden var præget af økonomisk krise, massearbejdsløshed, stigende udlandsgæld og opbrud i det partipolitiske landskab.

Derudover havde Ankers regering en del politiske tovtrækkerier med både fagbevægelsen og resten af venstrefløjen om blandt andet økonomisk demokrati-projektet.

Læs mere om Anker Jørgensen, dyk ned i arkivet og find billeder, plakater og litteratur om hans tid som statsminister i Danmark på Arbejdermuseets hjemmeside.

Folketingsvalget den 10. januar 1984. Socialdemokratiet holder valgaften i landstingssalen. Foto: Arbejdermuseet og Arbejderbevægelsens Bibliotek & Arkiv
Anker Jørgensen i samtale med Poul Schlüter i 1980’erne. Foto: Arbejdermuseet og Arbejderbevægelsens Bibliotek & Arkiv
Anker Jørgensen besøger B&W Motor i 1973. Foto: Arbejdermuseet og Arbejderbevægelsens Bibliotek & Arkiv
Anker Jørgensen og Venstres formand Poul Hartling, 1975. Foto: Arbejdermuseet og Arbejderbevægelsens Bibliotek & Arkiv
1. maj 1985, Anker Jørgensen taler i Chaufførernes Fagforening i København. Foto: Arbejdermuseet og Arbejderbevægelsens Bibliotek & Arkiv. 

Advarer mod falske mundbind

 

Først publiceret: 20. marts 2018
Artiklen er sidst opdateret 7. maj 2021 kl. 15:42