Hund skudt af politi i sommerhusområde – bed turist og betjent

To, der blev bidt af aggressiv hund, har fået stivkrampevaccination og er efter omstændighederne okay.

En betjent så sig torsdag nødsaget til at trække sit tjenestevåben og skyde en schæferhund, der havde bidt en 69-årig turist ved Hvide Sande.

Det oplyser politikommissær Bjarne Askholm, der er leder af lokalpolitiet i Ringkøbing, til TV Midtvest og Ritzau.

Det var lidt før klokken 17, at politiet modtog en anmeldelse om, at der løb en aggressiv hund rundt i sommerhusområdet Bjerregård syd for Hvide Sande.

Ejeren af hunden havde haft den i snor, men det var lykkedes schæferhunden at vriste sig fri af halsbåndet og løbe løs blandt borgere og turister. Den bed også en 69-årig mand fra Sjælland.

Da politiet ankom til stedet, forsøgte patruljen at få fat i hunden.

– Men den er aggressiv og går direkte til angreb og bider den ene betjent i ballen, siger politikommissæren.

Betjenten kom fri, og hunden satte kurs mod den anden betjent, som lykkedes med at undvige den arrige hund, der herefter vendte sig mod den første betjent igen.

Her så betjenten sig nødsaget til at skyde hunden. Det skete i sommerhusområdet, men der var i forbindelse med skudafgivelsen ikke fare for mennesker, understreger Bjarne Askholm.

– Så havde han ikke skudt. Kollegaen skal altid afveje, hvor skuddet går hen. Men der er skudt ned mod en sund, så der var ikke andre i nærheden af dem. Men flere havde set optrinnet, siger han.

Både turisten og betjenten har været forbi skadestuen i Ringkøbing for at få en stivkrampevaccination og antibiotika som følge af hundebiddene.

De kom ikke alvorligt til skade og er efter omstændighederne okay.

– Kollegaen havde, som han selv beskrev det, et fint tandsæt i bagdelen, siger Bjarne Askholm.

Politiet kendte inden torsdag allerede til den pågældende hund. Den havde været aggressiv før og blandt andet bidt et barn – der dog ikke kom alvorligt til skade – oplyser politikommissæren.

Også hundens ejer har ifølge Bjarne Askholm tidligere været udsat for bid af hunden.

Ifølge ham var folk i lokalområdet bange for den pågældende hund, og politiet er også flere gange tidligere rykket ud på grund af den.

Hundens ejer, en 72-årig mand fra lokalområdet, er blevet sigtet for brud på hundeloven ved ikke at have ordentligt styr på sin hund. Sådanne sager ender som udgangspunkt med en bøde.

Det er sjældent, at Midt- og Vestjyllands Politi er nødt til at skyde en aggressiv hund.

/ritzau/

Først publiceret: 19. juli 2024
Artiklen er sidst opdateret 19. juli 2024 kl. 12:13