Kamera i styrthjelm afslørede motorcyklists vanvidskørsel

Efter at en motorcyklist blev stoppet af politiet, er han blev mødt med en alenlang liste af sigtelser.

Normalt er en styrthjelm udelukkende en god ting for en motorcyklist. Men i en særlig sag har netop styrthjelmen ført til, at en mand har fået en lang række sigtelser på nakken, herunder 38 tilfælde af vanvidskørsel.

Han blev den 9. maj stoppet af færdselsbetjente på Herningmotorvejen ved Brabrand, fordi han tiltrak sig opmærksomhed.

Her kom den 29-årige mand, der var frakendt førerretten, kørende i høj fart på en motorcykel uden nummerplader. Desuden blev motorcyklen skønnet til at være i ulovlig stand, og derfor blev den beslaglagt til nærmere undersøgelser.

På mandens styrthjelm var der desuden monteret et kamera, som havde filmet mandens kørsel i en periode. Og da det kamera blev beslaglagt, fik politiet adgang til mange timer af optagelser inden for en lille uges tid med det, politiet mener, er vanvidskørsel.

– Jeg tror aldrig, vi har set noget lignende, siger politikommissær Amrik Singh Chadha fra Østjyllands Politis færdselssektion i pressemeddelelsen.

På optagelser kører den 29-årige angiveligt på motorcyklens baghjul i høj fart. Der er 25 sigtelser for dette.

Der er også flere sigtelser for at have bragt andres liv og/eller førlighed i fare.

Desuden er den 29-årige mand blevet sigtet for 38 forhold af vanvidskørsel, fordi han angiveligt har kørt alt, alt for hurtigt.

Politikommissæren kalder det en stor og utraditionel sag for færdselspolitiet.

– Samtidig glæder vi os over, at vi blandt andet har fået identificeret to øvrige personer fra henholdsvis Odense og Odder, som vi også har kunne beslaglægge køretøjer fra, da de har deltaget i vanvidskørsel med den 29-årige, siger Amrik Singh Chadha.

Allerede inden den 29-årige blev stoppet den 9. maj, var politiet bekendt med hans handlinger, fordi der var blevet lagt flere af hans videooptagelser af blandt andet vanvidskørsel på de sociale medier.

Østjyllands Politi skriver, at der i forbindelse med sagen er blevet beslaglagt flere forskellige køretøjer, der primært har været ejet af den 29-årige mand selv.

/ritzau/

Først publiceret: 13. september 2024
Artiklen er sidst opdateret 13. september 2024 kl. 15:06