Søe forklarer uenighed: Løkke taler ikke med medarbejdere

Jeppe Søe mener ikke, at Lars Løkke Rasmussen lyver, når han siger, at der ikke er sexisme i Moderaterne.

Tidligere medlem af Moderaterne Jeppe Søe mener ikke, at hans tidligere formand, Lars Løkke Rasmussen (M), lyver, når han siger, at der ikke har fundet sexisme og sexchikane sted i partiet.

– Jeg har kendt ham (Løkke, red.) i årevis, og jeg kender ham ikke som et menneske, der lyver, siger Jeppe Søe efter et møde i Det Udenrigspolitiske Nævn torsdag formiddag.

Derimod handler det ifølge ham om, at Lars Løkke Rasmussen ikke har det fulde billede.

– Jeg tror ikke, at han ved det hele. Det er heller ikke hans opgave, siger Jeppe Søe.

– Jeg tror, at vi taler med forskellige mennesker. Han taler med ledelsen, og jeg taler med medarbejderne.

Forud for mødet fortalte Jeppe Søe til DR, at han har talt med 11 medarbejdere i partiet i to-tre timer hver.

Han kommer også med kritik af partisekretariatet, der skulle bygges op, da Moderaterne formelt blev stiftet i 2022.

– De taler, lidt som om det er noget helt nyt. Men det er det ikke. Vi har ansat nogle, der er dygtige til det her, siger han.

– De skal vide, at en kvinde kan blive gravid, og at der er noget, der hedder barsel. Og så skal de vide, at en medarbejderrepræsentant ikke skal være i ledelsen. Så på den måde er der ting, der ikke har været styr på.

Lars Løkke Rasmussen deltog også i mødet i Det Udenrigspolitiske Nævn.

Efter mødet sagde han blandt andet, at han “ikke har behov for en offentlig diskussion med Jeppe Søe”, der forlod partiet i sidste uge.

– Jeg er meget optaget af, at vi har et ordentligt og velfungerende sekretariat, hvor folk kan lide at arbejde, siger Lars Løkke Rasmussen.

– Det er jo i øvrigt mit generelle indtryk, at der er mange, der godt kan lide at arbejde. Der er nogle udfordringer, og dem tager vi alvorligt, og den bedste måde at tage det alvorligt på er ved at få afdækket de her ting.

Moderaterne har været i krise, siden at det kom frem, at en række nuværende og tidligere ansatte i partisekretariatet har sendt en indberetning til Arbejdstilsynet om dårligt arbejdsmiljø.

Ifølge B.T., der først skrev om sagen, handler indberetningen om mobning og sexisme i organisationen.

I sidste uge afviste Lars Løkke Rasmussen, at der har været sexisme og sexchikane i Moderaterne. Men han anerkender alligevel, at der er problemer.

– Jeg har konstateret, at der er nogle udfordringer i vores sekretariat. Det tager jeg meget alvorligt, og derfor har vi sat en proces i gang, siger han.

For at forbedre forholdene har partiet hyret en erhvervspsykolog og igangsat en whistleblowerordning.

/ritzau/

Først publiceret: 12. september 2024
Artiklen er sidst opdateret 12. september 2024 kl. 13:37