Royal Run skal være med til at markere 600-års jubilæum i Korsør

I 2025 fejrer Korsør 600-års jubilæum for byen. I den anledning kommer Royal Run til byen.

Korsør er den fjerde af i alt fem værtsbyer for næste års Royal Run. Byen er valgt, i anledningen af at Korsør i 2025 fejrer byens 600-års jubilæum.

Det fremgår af motionsløbets hjemmeside torsdag.

– Vi glæder os selvfølgelig rigtig meget til at byde tusindvis af løbere velkommen til Korsør, og vi er meget stolte over at være udpeget til værtsby.

– Royal Run bliver en kæmpe oplevelse for alle, og vi er klar til at vise Korsør frem og være med til at skabe fantastiske rammer for årets helt store løbeevent, siger borgmester i Slagelse Kommune Knud Vincents (V).

Hver dag i ugens løb er sløret blevet løftet for en ny værtsby. Ud over Korsør skal også Ribe, Viborg og Horsens være vært for Royal Run 2025, der finder sted 2. pinsedag – 9. juni næste år.

Fredag ventes den femte og sidste by at blive præsenteret.

Royal Run blev afholdt for første gang i 2018, da den daværende kronprins Frederik fyldte 50.

I år blev der sat deltagerrekord med 95.330 tilmeldte, der snørede løbeskoene i de fem værtsbyer, Brønderslev, Aarhus, Fredericia, Kalundborg og København/Frederiksberg.

Motionsløbet bliver arrangeret af Bevæg dig for livet, som er et initiativ mellem idrætsorganisationerne Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik.

-Vi er meget glade for at kunne være med til at fejre Korsørs jubilæum ved at bringe Royal Run til byen.

– Vi er sikre på, at vi i et tæt samarbejde kan skabe en stor motionsfest, der minder alle om glæden ved at bevæge sig i fællesskab, siger Morten Mølholm Hansen, der er administrerende direktør i Danmarks Idrætsforbund og medlem af Royal Runs styregruppe.

Salget af startnumre til Royal Run forventes at åbne i løbet af november.

/ritzau/

Først publiceret: 12. september 2024
Artiklen er sidst opdateret 12. september 2024 kl. 15:05