DR-drama får ny sæson i kvindefængsel

DR slår dørene op til en anden sæson af fængselsserien "Huset". Det oplyser DR's dramachef på Copenhagen TV Festival, skriver blandt andet Ekstra Bladet.

DR’s fængslende søndagsserie “Huset” vender tilbage med en ny sæson.

Det annoncerer DR’s dramachef, Henriette Marienlund, på Copenhagen TV Festival ifølge flere fremmødte medier.

Hvor den første sæson af “Huset”, som strøg over skærmen sidste efterår, fulgte fire betjente, følger den kommende serie fire indsatte, lyder det.

Derudover afslører DR’s dramachef også, at den kommende sæson vil udspille sig i et kvindefængsel.

– Det er nogle nye menneskers historie. Vi havde fat i noget interessant med etteren, der portrætterede nogle personlige skæbner og handlede om en del af velfærdssystemet, som vi ikke kender så godt. Der er masser af energi i det, og jeg tror, det kan blive rigtig godt, siger Henriette Marienlund til Ekstra Bladet.

Den første sæson af “Huset” centrerer sig om fire fængselsbetjente – spillet af Sofie Gråbøl, David Dencik, Charlotte Fich og Youssef Wayne Hvidtfeldt – som får at vide, at deres arbejdsplads lukker, hvis ikke de får bugt med den dårlige omtale og især hierarkiet og handlen med stoffer, der dominerer blandt fangerne.

Ledelsen kræver nultolerance og iværksætter en kampagne, der får fatale følger for både indsatte og ansatte.

DR’s dramachef, Henriette Marienlund, siger videre til Ekstra Bladet, at det kommer til at tage noget tid, før den nye sæson rammer skærmen.

Derfor vil hun endnu ikke sige mere om handlingen, eller hvem der skal medvirke i den nye sæson af successerien.

Den første sæson blev skabt af Kim Fupz Aakeson i samarbejde med instruktørerne Frederik Louis Hviid og Michael Noer. De kaldte det for en afsluttet miniserie, da sidste afsnit var sendt.

Dog lød det dengang fra DR, at man afsøgte muligheden for en eventuel sæson to.

/ritzau/

Først publiceret: 26. august 2024
Artiklen er sidst opdateret 28. august 2024 kl. 7:22