Det danske kongepar deltager ikke i norsk prinsessebryllup

Den norske prinsesse Märtha Louises bryllup lørdag bliver uden deltagelse fra det danske kongehus.

Det danske kongehus vil ikke være repræsenteret til den norske prinsesse Märtha Louises bryllup med den selverklærede shaman Durek Verrett på lørdag i norske Geiranger.

Det bekræfter kongehusets kommunikationsafdeling til Billed-Bladet.

Prinsesse Märtha Louise er den ældste af det norske kongepars børn, men er ikke tronfølger, da der kun var en mandlig arvefølge til den norske trone, da hun blev født i 1971. Hun er i dag nummer fire i den norske arvefølge.

Allerede torsdag aften begynder bryllupsfejringen af Märtha-Louise og amerikanske Durek Verrett, og lørdag skal vielsen finde sted i det vestlige Norge på det historiske Hotel Union i bygden Geiranger.

Her vil den norske kongefamilie være repræsenteret. Både kongen, dronningen, kronprinsen og kronprinsessen deltager under bryllupsfejringen ifølge en udtalelse fra den norske kongefamilie.

Gæstelisten som helhed bliver ikke delt med offentligheden. Brylluppet er nemlig privat, lyder det i en udtalelse fra kongefamilien.

Ifølge norsk TV 2 deltager det svenske kongepar ikke ved weekendens norske prinsessebryllup.

Kronprinsesse Mette-Marits søn Marius Borg Høiby deltager heller ikke ved brylluppet lørdag, skriver det norske medie NRK. Han har i den seneste tid været centrum for en sag, hvor han er sigtet for blandt andet vold.

NRK erfarer, at beslutningen om, at Marius Borg Høiby ikke skulle deltage, blev truffet inden voldshændelsen.

Selv om 27-årige Marius Borg Høiby er søn af kronprinsessen, er han ikke en del af det officielle kongehus i Norge, men han er del af den kongelige familie. Mette-Marit fik ham, før hun mødte kronprins Haakon.

Det er kun det britiske Hello Magazine, som får lov at dække vielsen. Det har fået kritik fra norske medier, som mener, at det bryder med traditioner i det norske kongehus.

Durek Verrett har hyppigt fået opmærksomhed på grund af sin selverklærede shamantitel og flere opsigtsvækkende udtalelser.

Blandt andet hævdede han, at han under coronapandemien var blevet kureret for sygdommen med en medaljon.

Der er ved at blive lavet en dokumentar om prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett. Ifølge mediet Aftenposten er instruktør og producer Rebecca Chaiklin, som er kendt fra Netflix-hittet “Tiger King”, involveret i den.

Dokumentaren skal vises på en stor streamingtjeneste. Der er muligvis tale om Netflix, har Aftenposten beskrevet.

/ritzau/

Først publiceret: 26. august 2024
Artiklen er sidst opdateret 28. august 2024 kl. 14:57