Politiet holder fortsat rockerborge lukket af hensyn til tryghed

Politiet holder fortsat flere tilholdssteder for rockere og bandemedlemmer lukket grundet konflikt i miljøet.

I ti måneder har der været adgang forbudt på en række rocker- og bandetilholdssteder rundtom i landet.

Det er nødvendigt for den offentlige tryghed, lyder det fredag i et skriftligt svar fra National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) til Ritzau.

Torsdag valgte flere politikredse endnu en gang at forlænge det såkaldte opholdsforbud på i alt syv adresser.

– Når NSK konstaterer og erklærer en national konflikt, er det muligt for de enkelte politikredse at nedlægge et opholdsforbud mod konkrete adresser blandt andet af hensyn til den offentlige, lokale tryghed, lyder det fra ledende politiinspektør i NSK, Torben Svarrer.

Politiet moniterer og analyserer løbende konfliktsituationen i miljøet.

– Det er vurderingen, at der aktuelt verserer en voldelig konflikt mellem på den ene side grupperingen LTF, Loyal To Familia, mod på den anden side grupperingen Hells Angels, siger Torben Svarrer.

Fyns Politi, Nordjyllands Politi, Østjyllands Politi, Københavns Politi og Københavns Vestegns Politi valgte torsdag at forlænge opholdsforbuddet på syv adresser, som menes at være opholdssteder for bandegrupperinger.

Tidligere har der også været opholdsforbud på Langelandsvej i Nyborg på Fyn. Her havde Hells Angels et klubhus.

Men ifølge TV 2 Fyn var rockerne blevet trætte af at betale husleje på en adresse, som de ikke havde adgang til. Så de valgte at opsige lejemålet på adressen.

Politiet har tidligere oplyst, at konflikten mellem Hells Angels og Loyal To Familia kan forklares med drabet på en 30-årig mand med tilknytning til Hells Angels i Pusher Street i slutningen af august sidste år.

Det på trods af at Loyal To Familia i 2021 blev forbudt af Højesteret, da politiet gennemførte en historisk opløsningssag.

Det er med hjemmel i den såkaldte rockerlov, som egentlig hedder “lov om forbud mod ophold i bestemte ejendomme”, at politiet har udstedt og opretholdt de pågældende opholdsforbud.

– Konfliktsituationen bliver løbende vurderet, og så længe en konkret konflikt verserer, kan det være relevant lokalt at nedlægge et opholdsforbud, lyder det fra Torben Svarrer.

Det nuværende forbud gælder indtil den 8. august.

Sådanne indgreb mod de almindelige frihedsrettigheder kan ikke gælde permanent, og politikredsene har da også hver anden uge skullet forlænge forbuddene.

/ritzau/

Først publiceret: 26. juli 2024
Artiklen er sidst opdateret 26. juli 2024 kl. 14:00