Mand vil tilstå indsmugling af 763.499 piller til Danmark

En mand forventes at tilstå, at han havde mange ulovlige piller i bilen, da han kørte til Danmark i februar.

En mand ventes at tilstå, at han i februar krydsede grænsen fra Tyskland til Danmark med en masse ulovlige piller i bilen.

Retten i Sønderborg har berammet et retsmøde torsdag den 1. august, hvor det er forventningen, at den 33-årige mand vil erkende sig skyldig.

Af retsmødebegæringen fremgår det, at manden angiveligt var i besiddelse af 763.499 piller af forskellig art, da han i en tysk indregistreret varebil kørte ind i Danmark ved Frøslev grænseovergang lidt før klokken 07 om morgenen den 21. februar.

Der er tale om opioider – altså stærkt vanedannende smertestillende midler – oxycodon og tramadol samt de beroligende midler alprazolam, clonazepam, diazepam, zolpidem og zopiclon.

De sidstnævnte hører til kategorien af benzodiazepiner eller benzodiazepinlignende midler.

Der var også piller af mærket pregabalin, som bruges mod nervesmerter.

Alle pillerne er stærkt vanedannende.

Hans formål med at indføre pillerne i Danmark var angiveligt, at han ville overdrage dem til et større antal personer eller mod et betydeligt vederlag eller under andre særligt skærpende omstændigheder.

Det fremgår af retsmødebegæringen.

De mange piller er ifølge anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi et brud på straffeloven og lægemiddelloven.

Der er rejst tiltale for brud på straffelovens § 191, der omhandler smugling af euforiserende stoffer.

Det fremgår ikke, hvilken straf anklagemyndigheden vil have manden idømt i sagen. Men det står klart, at den går efter at få manden udvist af Danmark, og at han får et forbud mod nogensinde at komme til landet igen.

Desuden vil anklagemyndigheden have konfiskeret de mange tusinde ulovlige piller.

/ritzau/

Først publiceret: 18. juli 2024
Artiklen er sidst opdateret 18. juli 2024 kl. 14:38