Miljøanalytiker omtalt i TV 2-dokumentar er blevet politianmeldt

Benny Østerø, som bliver omtalt som "tryllekunstneren" i "Den sorte svane", er blevet meldt til politiet.

Miljøanalytiker Benny Østerø, som bliver omtalt i TV 2-dokumentaren “Den sorte svane”, er blevet politianmeldt af sin tidligere arbejdsgiver A+ Miljø.

Det oplyser ejer af A+ Miljø Kim Jensen til TV 2.

Ifølge Kim Jensen er Benny Østerø blevet politianmeldt, inden dokumentaren kom ud. Han kommenterer ikke, om politianmeldelsen har relation til dokumentaren.

I skjulte optagelser i “Den sorte svane” kalder den tidligere bandidosrocker Fasar Abrar Raja miljøanalytikeren for en “tryllekunstner”.

Ifølge eget udsagn fik rockeren hjælp af Benny Østerø til at udarbejde en miljøscreening af en bygning, som Fasar Abrar Raja skulle rive ned.

– Benny, det er min ven. Ham der tryllekunstneren. Han har lavet den rapport her. Og der har han glemt at skrive, at der er PCB, siger Fasar Abrar Raja i dokumentaren.

PCB er et miljøfarligt giftstof, som kan være til skade for både mennesker og miljø. Det blev brugt i byggematerialer indtil i 1970’erne.

I en oprindelig miljøscreening fra 2021, som TV 2 er i besiddelse af, blev der fundet PCB 16 steder i bygningen. Derudover blev der fundet asbest ved nogle vægfliser, skriver TV 2.

I en rapport, som Benny Østerø lavede året efter, blev der kun påvist PCB over grænseværdierne et enkelt sted. Vægfliserne blev undersøgt, men her var der ifølge rapporten ikke asbest.

Benny Østerø og Fasar Abrar Raja afviser begge, at oplysningerne fra de skjulte optagelser har hold i virkeligheden.

Tirsdag skrev TV 2, at Benny Østerø var blevet suspenderet fra sin nuværende arbejdsgiver, rådgivningsvirksomheden WSP.

“Den sorte svane” har haft en række konsekvenser for nogle af de personer, som bliver vist på de skjulte optagelser.

Blandt andet er ejendomsudvikler Martin Odgaard blevet suspenderet og politianmeldt af sin tidligere arbejdsgiver 1927 Estate.

Også advokaten Lise Roulund er blevet politianmeldt, mens advokaten Nicolai Dyhr er blevet fyret som partner i advokatfirmaet Horten.

/ritzau/

Først publiceret: 5. juni 2024
Artiklen er sidst opdateret 5. juni 2024 kl. 18:19