K-profil: Løkkes debat om hårdt miljø skal ikke kobles med Papes død
Mette Abildgaard ønsker ikke spekulationer om, hvorvidt Papes hjerneblødning kan kædes sammen med hårdt miljø.
Debatten om et for hårdt politisk miljø og Christiansborgs samspil med medierne er “på sin plads”, men skal ikke “kobles sammen” med Søren Pape Poulsens død.
Sådan lyder det fra De Konservatives politiske ordfører, Mette Abildgaard, til TV 2 og Ekstra Bladet.
– For der er ikke nogen af os, der kan vide, hvorfor Søren fik en alvorlig hjerneblødning. Og vi skal passe på med at spekulere i, om det var, fordi Søren ikke kunne klare mosten.
– Det ville jeg synes var respektløst over for Søren, som jeg oplevede som en meget, meget stærk politiker, siger Mette Abildgaard til TV 2 og Ekstra Bladet, kort efter at Folketinget tirsdag mindedes den afdøde konservative formand.
Samme dag som Søren Pape Poulsen døde, lød det fra udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) i et opslag på Facebook, at han ikke kunne “befri” sig fra “tanken om, at det er resultatet af et sammenstød mellem et FOR hårdt politisk miljø og en kærlig sjæl”.
Siden uddybede Lars Løkke til TV 2, at han mente, at Søren Pape fik en “helt overproportional hård medfart i perioden op til sidste folketingsvalg”.
– Det gjorde ondt på ham på en måde, jeg vurderer, at han aldrig rigtig kom sig over.
– Hos mig melder der sig bare nogle eftertanker. Jeg kan jo ikke vide, om Søren ikke havde fået en hjerneblødning, hvis han var stoppet i politik efter sidste valg. Jeg kan bare se en person, der undergår en udvikling, hvor man går hårdt til ham, sagde Lars Løkke til TV 2.
Ekstra Bladet spørger Mette Abildgaard, om hun mener, Lars Løkke var respektløs.
– Jeg har ikke nogen kommentar til det. Jeg vil tro, at Løkke har ønsket at rejse en debat, der er god grund til at rejse. Men jeg synes, at vi skal behandle de to ting hver for sig, svarer den politiske ordfører.
Biskop i Viborg Stift Henrik Stubkjær tog også debatten op, da han lørdag forestod Søren Papes bisættelse.
Henrik Stubkjær sagde i sin tale, at han håbede, at Søren Papes død vil give anledning til eftertanke hos politikere og selvransagelse hos pressen.
– Hvis den kunne fremmane en selvransagelse hos pressen om, hvordan man behandler jer folkevalgte politikere, der uanset partifarve træder op for demokratiet og dagligt kæmper for vores danske værdier, så ville det være i Sørens ånd, lød det blandt andet.
/ritzau/
Først publiceret: 18. marts 2024
Artiklen er sidst opdateret 18. marts 2024 kl. 14:37