Weekenden kan byde ind med enkelt rigtig forårsdag

Fredag og lørdag sender blæst, skyer og regn over Danmark. Søndag bliver den "gode dag", siger meteorolog.

Weekendens vejr kommer skyet og diset ud af starthullerne, og der kan flere steder ventes regn. Ugens sidste dag byder dog på sol, og det er her, man skal lægge en gåtur i kalenderen, hvis man vil i forårsstemning.

Det siger Mette Wagner, der er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

– Den forårsdag, vi havde drømt, lader vente på sig. Fredag er vi vågnet til mange skyer på himmelen, og der vil komme perioder med dis eller regn, siger hun.

I de østlige egne kan fredag dog give perioder med sol. Temperaturerne vil ligge på 6-8 grader mod vest, mens de mod øst kan komme op mod 12 grader.

Natten bliver ligeledes skyet og diset med lidt regn.

Lørdag morgen vil vinden være taget til langs vestkysten, og der kan i den nordvestlige del af landet stedvist komme kuling med kraftigere vindstød.

– Lørdag er en relativt blæsende dag, og den starter skyet med regn og dis. I løbet af dagen klarer det dog op, og det kan komme lidt sol.

Temperaturerne vil dog holde sig nede på 3-8 grader.

– Det er jo lige et nyk længere ned, i forhold til de temperaturer, vi har haft de sidste par dage, siger Mette Wagner.

Natten til søndag ventes der flere huller i skydækket, hvilket giver klart vejr. DMI regner med en nattetemperatur på mellem tre frostgrader og tre plusgrader .

– Efter nogle dage uden problemer på vejene, skal man til igen lige at tænke over risikoen for, at der kan blive glat.

Søndag kalder meteorologen for “weekendens gode dag.”

Her bliver det tørt med nogen sol – og det blæsevejr, der ellers præger weekenden, vil lægge sig. Temperaturerne vil være mellem 2-7 grader.

– Hvis man skal ud og se solens stråler, skal det være søndag. Det vil føles koldt, men ikke så slemt. Når solen skinner, kan den godt give varme i kinderne, selv om det kun er 2-7 grader.

Det kan dog lade til, at man ikke skal vente til for sent på dagen med at begive sig udendørs – vejret vil søndag gradvist blive mere skyet, og natten til mandag kan igen byde på lidt regn.

/ritzau/

Først publiceret: 15. marts 2024
Artiklen er sidst opdateret 15. marts 2024 kl. 7:28