Seniorsergent i Livgarden vil frifindes i krænkelsessag

42-årig seniorsergent fra Den Kongelige Livgarde, der for nylig blev dømt for krænkelser, har anket.

En 42-årig mand, der er seniorsergent og tidligere har været overordnet vagtholdsleder i Den Kongelige Livgarde, har anket en betinget fængselsdom, han for nylig blev idømt.

Det oplyser mandens forsvarsadvokat, Noaman Azzouzi, til B.T.

Den 42-årige fik 14. februar 40 dages betinget fængsel og 60 timers samfundstjeneste i Københavns Byret for på livgardens kaserne i Gothersgade i København blandt andet at have kaldt en kvinde for “yngste fisse”.

Han blev ligeledes dømt for i hendes og andres påhør at have sagt, “at det var rart med en kvindelig sergent på vagtholdet, fordi man så havde én at invitere ned om natten”.

Derudover blev han dømt for i flere tilfælde at have sendt en anden kvinde pornografisk materiale på Snapchat, herunder billeder og videoer af ham selv, hvor han onanerede.

Den 42-årige blev desuden dømt for at have krænket en person ved at bede vedkommende om at blive stående i rørstilling i 20 minutter, fordi personen ikke kunne opremse en række vejnavne.

Seniorsergenten var tiltalt i en række andre forhold, som han blev frifundet for.

Blandt andet at han på Marinestation København på hensynsløs vis skulle have kørt frem mod en person, som måtte springe til side for ikke at blive påkørt.

Derudover blev han blandt andet også frifundet for at have krænket en person ved at rive en persons brystdistinktion af en skjorte, så det gav et ryk i personen.

Forsvarsministeriets Auditørkorps havde anlagt sagen mod den 42-årige mand.

/ritzau/

Først publiceret: 27. februar 2024
Artiklen er sidst opdateret 28. februar 2024 kl. 14:39