Tog- og færgeafgange aflyses på grund af kraftig blæst

Både Alslinjen og Scandlines har onsdag aflyst flere færgeafgange som følge af kraftige vindstød.

Flere færgeafgange er onsdag morgen blevet aflyst på grund af voldsomme vindstød.

Det gælder blandt andet for Alslinjen, hvor afgangen fra Fynshav klokken 06 og fra Bøjden klokken 07 er blevet aflyst, skriver P4 Trafik Syddanmark på det sociale medie X.

Scandlines har desuden aflyst afgangene fra Gedser klokken 11.15 og 15.45 og fra Rostock klokken 09 og 13.30, skriver DR P4 Trafik København & Sjælland på X.

Det sker efter, at Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) har varslet om stormende kuling og vindstød af stormstyrke langs den jyske vestkyst.

Desuden har DMI udsendt varsel om forhøjet vandstand for Vadehavet, den centrale vestkyst, i den vestlige del af Limfjorden, vestlige Kattegat, Aarhus Bugt, nordlige Lillebælt, Nord- og Østfyn samt Nordsjællands kyst.

– Onsdagsvejret bliver præget af mange byger og meget blæst med op til stormende kuling og vindstød af stærk stormstyrke langs den jyske vestkyst, lyder det i en kommentar fra DMI’s meteorolog Jesper Eriksen.

Også hos DSB har den kraftige vind ført til ændringer i køreplanen.

Fra og med klokken 15 vil der køre færre tog mellem Esbjerg og Middelfart, idet Intercity-togene, der normalt forbinder København og Esbjerg, kun vil betjene ruten mellem København og Fredericia.

Regionaltogene kører dog som normalt på strækningen mellem Esbjerg og Fredericia.

Togændringerne gælder indtil videre frem til torsdag morgen.

DMI’s varsel om forhøjet vandstand får også Samsølinjen til at aflyse færgeafgange torsdag morgen. Det gælder afgangene klokken 07.05 fra Ballen og klokken 08.50 fra Kalundborg.

Vandstanden vil ifølge DMI blive højest i Vadehavet, som ligger ved den jyske vestkyst.

Den forhøjede vandstand onsdag og torsdag skyldes vand fra Nordsøen, der bliver presset ind mod de danske kyster og ind i de danske farvande.

/ritzau/

Først publiceret: 24. januar 2024
Artiklen er sidst opdateret 24. januar 2024 kl. 14:15