Våd mandag morgen starter regnfuld og blæsende uge

DMI har udsendt en varsling om vindstød af stormstyrke og om forhøjet vandstand, der især rammer Jylland.

Blæst og forhøjet vandstand rammer igen Danmark den kommende uge. Allerede fra start er det vådt.

– Mandag morgen er det ganske vådt i store dele af Danmark. Det regner langt de fleste steder, og samtidig har vi også den her vind, der er tiltaget, så vi har god vind fra sydlige retninger.

– Specielt langs Vestkysten har vi hård eller endda stormende kuling, siger vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Anja Bodholdt om vejret mandag morgen.

DMI har udsendt en varsling om vindstød af stormstyrke og om forhøjet vandstand. Her er det Jylland, der ser ud til at blive hårdest ramt.

Varslet om forhøjet vandstand rammer også langs den jyske vestkyst mellem Blåvands Huk og Thyborøn. Her forventer DMI, at vandstanden kan nå mellem 1,8 og 2,2 meter over normal vandstand ved højvandet mandag formiddag.

På Storebæltsbroen blev der søndag aften advaret imod kraftig blæst, der kan påvirke kørslen. Passage med påhængskøretøjer under 2500 kilo er forbudt. Varslet forventes ophævet mandag klokken 10, lyder det fra Sund & Bælt.

Også færgerne til og fra Bornholm rammes af vejret mandag.

Bornholmslinjen oplyser på sin hjemmeside, at grundet varsel om kraftig vind op til stormstyrke omkring Bornholm er de to første dobbeltture med Express 5 henholdsvis klokken 06.30 og klokken 10.30 fra Rønne aflyst.

Herefter kan tirsdagens vejr blive “ganske pænt”, lyder det fra Anja Bodholdt.

– Men så allerede natten til onsdag og onsdag banker et nyt regn- og blæsevejr på. Torsdag ganske pænt, fredag banker et nyt regn- og blæsevejr på.

– Så det er sådan skiftevis hver anden dag, at vi får regn og blæsevejr afløst af solskin og aftagende vind, siger meteorologen.

/ritzau/

Først publiceret: 22. januar 2024
Artiklen er sidst opdateret 22. januar 2024 kl. 7:19