Fyrede ministre bliver ordførere for finans og erhverv

V-formand varslede vigtige poster til Marie Bjerre og Louise Schack Elholm. Nu har de fået nye ordførerskaber.

Venstres Marie Bjerre og Louise Schack Elholm, som i forbindelse med regeringsrokaden torsdag gik af som ministre, har fået nye ordførerskaber.

Marie Bjerre får posten som finansordfører, mens Louise Schack Elholm er ny erhvervsordfører, oplyser Venstre, der netop har lavet en ordførerrokade.

Louise Schack Elholm vil blandt andet have fokus på danskernes lånemuligheder. Om det at gå fra at være minister til at være erhvervsordfører siger hun:

– Jamen jeg synes, det er et godt ordførerskab. Selvfølgelig er det ikke det samme som at være minister, jeg ville lyve, hvis jeg påstod, at det var.

– Ikke at være minister giver også en frihed på en anden måde. Jeg vil nyde at bruge mere tid med mine børn, men jeg vil også lægge tid i at være et godt folketingsmedlem, siger hun.

Marie Bjerre takker på X for tilliden fra Venstres folketingsgruppe og skriver, at der altid er brug for liberal finanspolitik.

– Og jeg har tænkt mig at knokle, skriver hun.

Marie Bjerre var inden regeringsrokaden digitaliserings- og ligestillingsminister. Louise Schack Elholm var kirkeminister, minister for landdistrikter og minister for nordisk samarbejde.

De er blevet erstattet af henholdsvis Mia Wagner og Morten Dahlin. Dahlin har også fået byerne ind under sit ministerressort.

Både Bjerre og Schack Elholm erklærede sig skuffede over ikke længere at skulle være ministre.

Partiformand Troels Lund Poulsen begrundede ministerskiftene med, at der var brug for en frisk start og en større bredde blandt Venstres ministre.

På dagen for rokaden sagde han desuden, at hans anbefaling ville være at give de to vigtige poster i gruppen.

Torsten Schack Pedersen var tidligere finansordfører, men er nu politisk ordfører. Hans Andersen var tidligere erhvervsordfører, men bliver nu skatteordfører og ligestillingsordfører.

/ritzau/

Først publiceret: 29. november 2023
Artiklen er sidst opdateret 29. november 2023 kl. 14:54