Chauffør er løsladt efter dødsulykke med cyklist på 86 år

Sag om højresvingsulykke vil blive afgjort af Retten i Roskilde til februar næste år.

Efter en trafikulykke torsdag i Roskilde, hvor en 86-årig cyklist døde, har politiet fredag løsladt den mand, som politiet havde anholdt i sagen.

Den 42-årige chauffør sad ved rattet og styrede et lastvognstog, som svingede til højre og ramte cyklisten.

Hos Midt- og Vestsjællands Politi oplyser man, at manden inden løsladelsen er blevet tiltalt og også har fået at vide, at sagen mod ham behandles af Retten i Roskilde på en dato i februar.

Den 42-årige er fra Hviderusland. Han tiltales for at have overtrådt straffelovens bestemmelse om uagtsomt manddrab og for at have overtrådt færdselsloven.

Ulykken skete ved middagstid torsdag på Industrivej. Lastvognen drejede til højre ad Østre Ringvej og ramte her cyklisten.

Højresvingsulykker med bløde trafikanter har gennem mange år fået stor opmærksomhed. Netop på grund af den store risiko har myndigheder og transportbranchen gennemført kampagner i et forsøg på at hindre, at den type ulykke opstår.

24 cyklister mistede livet i højresvingsulykker fra 2015 til 2020, har en statistik fra Vejdirektoratet vist. Yderligere 40 cyklister kom alvorlige til skade i samme periode.

Den 86-årige kom kørende på en elcykel. Han havde ikke hjelm på, oplyser politiet.

/ritzau/

Først publiceret: 13. november 2023
Artiklen er sidst opdateret 13. november 2023 kl. 14:54